Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

gepost 4 weeks ago, op vrijdag, 26 maart 2021 door Crew

Oost-Vlaanderen trekt dit jaar voor in totaal 126.000 euro aan subsidies uit voor het onderhoud van de bijna 160 kilometer fietssnelweg in de provincie. De aanleg van nieuwe fietspaden is een belangrijke voorwaarde om meer mensen voor de fiets te doen kiezen. De provincie geeft hiervoor een subsidie van 800 euro per kilometer fietssnelweg.

--------------------

Piet Smessaert (63) van Groen Aalter trekt na 45 jaar een streep onder zijn actieve politieke carrière. Hij was het die destijds samen met Jef Tavernier aan de wieg stond van Agalev. Hij drukte vooral achter de schermen zijn stempel en de laatste acht jaar ook in de gemeenteraad van Aalter. Piet Smessaert geeft de fakkel door aan nieuwkomer Femke Deroo.

---------------------

Jong CD&V Eeklo reikt elke jaar de trofee ‘Eeklonaar van het jaar’ uit aan personen of organisaties die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor de stad en haar inwoners. Dit jaar heeft Jong CD&V Eeklo iets meer dan een gewone trofee. De partij huldigt het atrium van AZ Alma in als het ‘Zorgheldenplein’. Dit als symbolische plek voor alle zorghelden.

------------------

De directie van voedingsschool Ter Groene Poorte reageert onthutst op de aangekondigde onderwijsmaatregelen. Volgens directeur Iris Cornette was afstandsonderwijs de enige juiste oplossing geweest. Scholen zijn duidelijk het slachtoffer van een politiek spel. Leerlingen en ouders zijn de dupe van deze maatregelen aldus de directie van Ter Groene Poorte in Brugge.

----------------

KSA Maldegem start een wijnverkoop op om de clubkas in dit coronajaar alsnog wat aan te dikken en van zodra het mag toch op kamp te vertrekken. Alle vormen van inkomsten zijn het voorbije jaar weggevallen”, klinkt het bij de leiding van KSA Maldegem. Bestellen van de wijn kan op www.ksamaldegem.be/wijnverkoop.

------------------

Het Delhaize-filiaal in Oostkamp sloot gisteren met onmiddellijke ingang na een zware corona-uitbraak onder het personeel. “17 van de 60 werknemers hebben positief getest”, zegt Delhaize-woordvoerder. Het is de eerste keer dat de Delhaize een filiaal moet sluiten, maar deze ingreep is nodig om verdere uitbraken te voorkomen. Aanvankelijk werd beslist om de supermarkt open te houden, maar die beslissing veroorzaakte vooral bij het personeel de nodige ongerustheid.

--------------------

Twee jongen vrouwen van Servische afkomst moesten zich donderdagochtend verantwoorden voor een inbraak die ze in december samen pleegden in de Koningin Fabiolalaan in Maldegem. Het duo ging aan de haal met bontjassen en juwelen, maar kon ingerekend worden door de politie. De procureur tilde zwaar aan de feiten en vorderde voor de eerste beklaagde een celstraf van 12 maanden. De tweede riskeert zelfs een celstraf van 18 maanden.

-------------------

In tegenstelling tot een grote organisator in Leuven schrapt Brugge voorlopig geen paaskampen. Het laat de verantwoordelijkheid aan de organisaties. Kinderen moeten in bubbels van tien ondergebracht worden, wat het organiseren van een jeugdkamp eigenlijk bijna onmogelijk maakt. Toen er vorig jaar in bubbels van 25 moest gewerkt worden was het al moeilijk. De speelpleinwerking wordt zo een veredelde noodopvang.

---------------

Op donderdag 1 april lanceert de gemeente Maldegem een proefproject met fietsstraten. Het project zal uitgetest worden in de Marktstraat (rondweg markt), de Boudewijn Lippensstraat en de Kanunnik Andrieslaan, een belangrijke fietsverkeersader in ons centrum. Met de fietsstraten willen we de veiligheid voor fietsers verhogen, iets wat in een schoolomgeving heel belangrijk is. De proefperiode loopt tot eind 2021.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws