Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 1 april 2021

gepost 3 weeks ago, op donderdag, 1 april 2021 door Crew

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé roept nogmaals op om vandaag niet met de trein richting kust te komen. De regel waarbij treinreizigers richting kust verplicht aan het raam moeten zitten, is bovendien pas geldig vanaf zaterdag. De gouverneur van West-Vlaanderen begrijpt niet waarom de NMBS er niet in slaagt met een reservatiesysteem te werken.

---------------------

De groepering #EekloHelpt pakt uit met een nieuwe vervoersdienst voor de regio Eeklo en Maldegem: met, voor en door mensen die zich anders voelen. Dat gaat van mensen met psychische aandoeningen, angsten of trauma’s tot bipolaire stoornissen of mensen die worstelen met hun genderidentiteit. “Die mensen hebben graag een chauffeur waarmee ze op dezelfde lijn zitten en waarmee ze zich op hun gemak voelen”, zeggen de initiatiefnemers van groepering #EekloHelpt.

---------------

Het nieuws dat de wielerklassieker de Ronde van Vlaanderen naar Brugge terugkomt wordt positief onthaald bij de Brugse handelaars en hoteluitbaters. Ze duimen dat het voorstel van Brugge en Antwerpen om de Ronde-start om beurten te organiseren aanvaard wordt. “We kunnen momenteel élk evenement goed gebruiken klinkt het bij HORECA Brugge.

-------------

Het is nog wat afwachten of de voetbalclubs deze zomer de voorbereiding op de competitie kunnen beginnen. Eersteprovincialer Eendracht Aalter bekijkt het alvast positief en organiseert einde juni een ‘Beker van Oost-Vlaanderen’. Twintig clubs uit eerste tot en met derde provinciale kregen de kans om een gooi te doen naar die ‘Beker van Oost-Vlaanderen’. Het bestuur hoopt dat de coronacijfers de goede richting uit gaan.

------------------

Een 43-jarige vrouw uit Oudenaarde is geflitst toen ze met een snelheid van 143 kilometer per over over de N44 in Aalter scheurde. De rechter legde haar een boete van 480 euro en een rijverbod van 21 dagen op. De N44 is een baan waar maximaal 90 per uur gereden mag worden.

------------------

De gemeente Maldegem wil het parkeren in de gemeente te bevorderen. Het proefproject heet “Shop & Go”. Dit zijn parkeerplaatsen waarbinnen een beperkte parkeertijd van 30 minuten geldt, maar waar geen parkeerschijf dient te worden voorgelegd. Wanneer je je auto parkeert op een Shop & Go parkeerplaats, wordt de intelligente sensor automatisch geactiveerd en gaan de 30 minuten in.

---------------------

Een 21-jarige man uit Damme is gisteren lichtgewond geraakt bij een ongeval langs de Damse Vaart-Zuid. De bestuurder verloor even voor 7 uur de controle over het stuur en reed in de Damse Vaart. De bestuurder kon zichzelf redden en werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht. Hij raakte lichtgewond. Er zouden geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken zijn.

------------------

Het Vlaamse Gewest, departement Omgeving, heeft opnieuw een vergunning afgeleverd aan De Vlaamse Waterweg nv voor hakhoutbeheer op de oevers van het kanaal Gent- Oostende tussen Evergem en Beernem. Het kappen van bomen langs het kanaal is een doorn in het oog van enkele natuurverenigingen en de partij Groen, die mee bestuurt in Beernem. Half december van vorig jaar rooide een aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg al een deel van de kanaaloevers in Beernem.

--------------

Er komt een nieuw stuk fietssnelweg van 2,6 kilometer tussen de Wauterstraat in Kaprijke en de dorpskern van Bassevelde. De provincie Oost-Vlaanderen pakt zo één van de laatste missing links aan op de fietssnelweg F423, die Eeklo met Zelzate verbindt via Kaprijke en Assenede.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws