Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 30 november 2022

gepost 1 year ago, op woensdag, 30 november 2022 door Crew

De zone 30 in de dorpskernen van Aalter werd op sociale media verguisd, maar mist haar effect niet. Uit de nieuwe politiecijfers blijkt dat het aantal ongevallen in Aalter meer dan gehalveerd is. Vorig jaar nog 226, en dit jaar tot eind september naar 69 ongevallen.

—----------------------------

Nu ook Sint-Laureins afhaakt voor een fusie met Eeklo, blijft de hoofdstad van het Meetjesland eenzaam en alleen achter. Een fusie tussen Eeklo en Maldegem is nooit een optie geweest. Kaprijke schakelt dan weer een burgerpanel in om de fusie te bekijken. —--------------------------

Kunstliefhebbers kunnen in december naar de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Bellem (Aalter) voor een tentoonstelling. Kunstenaar Jonatan De Winne toont er zijn abstracte kunst. De man woont in Gent en toont zijn werk in de kerk in de Mariahovelaan in Bellem. De kunstenaar en zijn werk kan je leren kennen op de website www.jonatandewinne.com.

—--------------------------------

Maldegem krijgt volgend jaar een nieuw skatepark. Het komt op een ongebruikt terrein voor sporthal Meos. Maldegem heeft nu een verouderd skateterrein aan Den Hoogen Pad in Adegem. De aanleg start binnenkort tegen mei of juni volgend jaar zal het klaar zijn.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws