Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 28 november 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 28 november 2022 door Crew

Wie aan autodelen wil doen, heeft in Aalter weinig of geen mogelijkheden. Daar wil Groen iets aan veranderen. Aalter zet volop in op elektrisch rijden. Met subsidies voor wie een elektrische wagen koopt, en de uitrol van tientallen elektrische laadpunten in de gemeente. “Toch zou Aalter beter inzetten op deelwagens”, meent Jesse De Meulenaere (Groen).

—------------------------------------

Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) en zijn schepencollege trekken de komende week door alle deelkernen van Aalter, en gaan in gesprek met de burger. In 2019 werd al eens een ‘Ronde van Aalter’ georganiseerd om in alle deelkernen persoonlijk te gaan vertellen wat de plannen en investeringen zijn voor de komende jaren. Info en inschrijvingen via www.aalter.be/ronde.

—-----------------------------------------

De komende week blijft Drongengoedhoeve in de week nog open, maar vanaf 3 december zal overgeschakeld worden op winterregime. “Dan zal de Drongengoedhoeve in de week onze deuren sluiten en enkel in het weekend nog open zijn.

—----------------------------------------

In Eeklo wordt de strijd voor de linkse stem in 2024 hard. PVDA wil ook met een lijst naar de kiezer. Naast Groen en Vooruit zal ook PVDA in Eeklo naar de linkse stem hengelen. Ze pleiten we voor politieke vernieuwing, met een warme focus op de sociale noden van onze regio.

—----------------------------------

Dit jaar komt er geen White Night in Maldegem. De White Night werd altijd begin december georganiseerd, en was samen met Sinterklaas en de Kerstman het startschot van de feestmaand december.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws