Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 1 december 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 30 november 2022 door Crew

De inwoners van Knesselare en Ursel moeten de fusie met Aalter ondertussen voelen in hun portemonnee. De belastingen voor de inwoners van Knesselare en Ursel zijn van 8 over 7,5 naar vandaag 5,9 procent gegaan. Bij de laagste in Vlaanderen.

—--------------------------------------------

Zwemmers krijgen het moeilijk in het Meetjesland. Het zwembad van Eeklo sluit op 1 december voor maanden de deuren. Ook het zwembad van Maldegem moet volgend jaar voor zowat vier maanden dicht. In Evergem is dan weer de bouw van een nieuw zwembad gestart, en sluit het oude volgende zomer.

—---------------------------

De Vallei van de Poekebeek in Aalter is weer wat groener. Onder andere vrijwilligers van Rotary Aalter en Natuurpunt hebben een plantactie gedaan.Voor het tweede jaar op rij steunt Rotary Aalter het project ‘Help mee aan het bos van morgen’.

—----------------------------

Op zondag 4 december komt het Sinttheater terug naar het auditorium van het gemeentehuis van Aalter, met dolkomische avonturen van de pieten en het meneertje van het Sinttheater. Uiteraard mag een bezoek van Sinterklaas niet ontbreken. Er waren voorstellingen gepland om 14 en om 16 uur, maar daar komt nu nog een extra voorstelling bij om 11 uur.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws