Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 30 juni 2021

gepost 3 years ago, op woensdag, 30 juni 2021 door Crew

Tijdens een zogenaamde STROP-actie van de Gentse politie is een 42-jarige man uit Aalter betrapt. Een drughond reageerde plotseling toen een man met zijn twee kinderen voorbijwandelde. Bij controle van de rugzak van de man bleek hij maar liefst 150 XTC-pillen en een hoeveelheid vloeibare GHB bij zich te hebben.

----------------------

Een buschauffeur van De Lijn is in de Brugse politierechtbank veroordeeld tot een boete van 160 euro voor een geval van verkeersagressie. Toen de buschauffeur de weg werd afgesneden door een andere chauffeur, stapte hij uit en sloeg op de auto in kwestie. De feiten speelden zich af op 26 februari dit jaar langs de Komvest in Brugge. Een vrouw reed er met haar wagen en voegde rechts voor de bus in. De politierechter veroordeelde de buschauffeur tot een boete van 160 euro.

---------------------

Eeklo krijgt er aan de Molenstraat een nieuwe groene woonbuurt bij. Vanaf volgend jaar wordt gestart met de ontwikkeling van het Molenpark. Goed voor 76 appartementen, 13 gezinswoningen, 2 handelspanden en een nieuw stadspark.

------------------

De wedstrijd van de kwartfinale van de Rode Duivels wordt vrijdag uitgezonden op groot scherm in het Emmaüsinstituut. In minder dan 48 uur gingen de 1.376 beschikbare tickets de deur uit. Om allescorona-veilig te houden zijn er strikte regels zegt Kenneth Vandesteene: **** wie geen ticket heeft, komt vrijdagavond ook beter niet naar de site van het Emmaüsinstituut in Aalter . Er is geen kassa. Wie geen ticket heeft, zal absoluut geen toegang krijgen.

-------------

De 45 ontslagen die bij Ontex in de lucht hangen, blijven nog steeds voor onrust zorgen. De reorganisatie binnen het bedrijf loopt al enkele jaren, en er moeten wel enkele veranderingen doorgevoerd worden. Maar het zou volgens de zaakvoerder echt niet over 45 ontslagen gaan. De onderhandelingen met de vakbonden blijven lopen, en er is nog geen akkoord.

-----------------------

In Ruddervoorde zijn dinsdag vijftien sociale woningen van Vivendo in gebruik genomen. Het zijn de eerste huizen in hun soort in de wijk Baliebrugge. Momenteel woont 4 procent van de Oostkampse gezinnen in sociale woningen. De meeste sociale woningen bestaan onder de vorm van lintbebouwing. Elke woning heeft een eigen private tuin of een terras. Ze beschikken ook over een inpandige garage.

-------------------------

De gemeenteraad in Eeklo besliste om het sluitingsuur van de buitenschoolse kinderopvangen te vervroegen van 18.45 uur naar 18.15 uur. CD&V is het niet eens met die beslissing om ‘s avonds een half uur vroeger te sluiten. De beslissing van het stadsbestuur kwam er na een bevraging omtrent het welbevinden bij het personeel.

--------------------------

In Maldegem worden de twee kwartfinales van het EK uitgezonden op groot scherm. Het evenemententerrein in de Mevrouw Courtmanslaan 82 in Maldegem maakt zich op om vrijdagavond 2 juli opnieuw 1.200 voetbalfans te ontvangen. Om 21 uur spelen de Rode Duivels hun kwartfinale tegen Italië. Maar om 18 uur wordt ook al de kwartfinale tussen Zwitserland en Spanje rechtstreeks uitgezonden op groot scherm.

Alle praktische info vind je op www.maldegem.be/rodeduivels.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws