Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 1 juli 2021

gepost 1 year ago, op donderdag, 1 juli 2021 door Crew

Inwoners van het Meetjesland die een negatieve PCR-test nodig hebben om op reis te vertrekken, worden allemaal doorverwezen naar het testcentrum aan het AZ Alma in Eeklo. Ook sommige huisartsen willen de test zelf afnemen. Uitzonderlijke wachttijden in het testcentrum van Eeklo zijn er momenteel nog niet. Via de nieuwe website www.meetjeslandgaatopreis.be kan je gemakkelijk een afspraak maken.

-----------

In Vlaanderen hebben 2.000 jongeren van 15 jaar te vroeg hun uitnodiging voor een coronavaccin gekregen. De fout zou vooral voorkomen in Gent en Hasselt. Door een computerfout van de Vlaamse overheid zijn die te vroeg verstuurd. De 15-jarigen waren per ongeluk al aangevinkt in de computer.

-----------------------

De meeste sportclubs in Oostkamp kunnen vanaf 20 augustus opnieuw gebruik maken van de sportzalen in De Valkaart. Het vaccinatiecentrum verhuist naar de matsportenzaal. De sporthal van De Valkaart wordt momenteel nog gebruikt voor de grootschalige coronavaccinatie van de inwoners van Oostkamp en Beernem. Omdat het aantal vaccinaties deze zomer fors zal dalen, is niet meer dezelfde capaciteit als voorheen nodig.

-------------------

De lagere school van het Emmaüsinstituut in Aalter heeft gisteren op de laatste dag van het schooljaar enkele bekende gezichten uitgewuifd. Jan Defruyt (60), Luc Lootens (60) en Roos Volcke (61) gaan met pensioen en hebben er elk meer dan veertig jaar in het onderwijs opzitten. De Taborschool van Lotenhulle (Aalter) heeft afscheid genomen van directrice Monique Dhoore. Ze is 61 jaar en gaat met pensioen. Monique Dhoore heeft er maar liefst 40 jaar in dezelfde school op zitten.

--------------------

Een ‘state-of-the-art’ logistiek park van 76.000 vierkante meter verrijst volgend jaar op de gronden langs de Koffieweg in de haven van Zeebrugge. Het is een bouwproject van de Chinese Lingang Group dat er een opslagplek bouwt voor e-commerce, voeding en motorvoertuigen vanuit China, bestemd voor Noord-Europa. Er zullen bij de opslagplek 290 mensen werken.

-------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws