Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 2 juli 2021

gepost 3 years ago, op vrijdag, 2 juli 2021 door Crew

In Aalter zijn de laatste veertien dagen zestien nieuwe corona besmettingen vastgesteld. Dat is het geval bij Scouts Aalter, Chiro Bellem en ook in het jeugdcentrum Kadans. De besmettingen situeren zich bij jongeren tussen 12 en 21 jaar. Voorzichtigheid is dus nog altijd geboden. De gemeente roept op om de coronamaatregelen te blijven respecteren. Laat je bij twijfel testen en ga in quarantaine indien nodig.

---------------------

De Maldegemse scouts zijn op kamp vertrokken richting Maaseik, maar het was een vertrek in mineur. Zo’n honderd paaltjes, die ze wilden gebruiken om bedden, banken en vlaggenmasten te sjorren, zijn namelijk op mysterieuze wijze verdwenen uit een gemeentelijk magazijn. Wie weet waar de paaltjes zijn kan contact opnemen met de gemeentelijke diensten van Maldegem.

--------------------.

Acht scholen en een sportclub uit Eeklo zijn in de bloemetjes gezet omdat ze deelgenomen hebben aan Operatie Proper van Mooimakers.

“We proberen als stad onze straten proper te houden, maar een beetje hulp is altijd welkom”, zegt schepen Christophe De Waele in de regionale bld van HLN.

--------------------

Gewezen Olympiër Herman Verbauwen (77) uit Eeklo gaat na 53 jaar trainen aan de rand van het zwembad op zwempensioen. Hij heeft zijn laatste training gegeven aan het Mega Zwemteam Eeklo. Heel wat Belgische zwemkampioenen zijn door hem gevormd.

---------------------

De Gentse Feesten behoren vanaf nu tot het Vlaams Immaterieel Erfgoed. Vlaanderen kent de erkenning toe omdat het de Gentse Feesten beschouwt als één van de grootste volksfeesten in Europa. Door corona zijn er ook dit jaar geen Gentse Feesten, in plaats daarvan worden kleinere evenementen georganiseerd. En da's een opsteker voor de Gentenaars, die elk jaar naar 'hun' volksfeest uitkijken.

------------------------

De overlast rond het Minnewaterpark in Brugge blijft duren. Woensdagnacht werd een infobord volledig aan diggelen geslagen op het Bargeplein en lieten de daders heel wat afval achter. Nochtans had het stadsbestuur eerder deze week de picknickbanken in het park verplaatst, in de hoop dat de hinder zou minderen. De buurt vroeg een tijd geleden al om het Minnewaterpark ‘s avonds en ‘s nachts te sluiten, maar de burgemeester blijft overtuigd dat een nachtelijke sluiting geen optie is.

---------------------

De winkel Pluba op de hoek van de Markt, Lostraat en Bellemstraat in Aalter wordt vanaf september afgebroken. Residentie Pluba komt in de plaats. Mevaco zorgt voor een nieuw hoekappartement, met uitzicht op de Markt van Aalter. Op de benedenverdieping komen vier handelspanden. Daarboven nog eens negen appartementen. Er komt ook een ondergrondse garage en een fietsenstalling.

--------------------

De callcenters van de vier vaccinatiecentra voor de inwoners van het Meetjesland worden overspoeld door mensen die hun tweede prik van AstraZeneca willen vervroegen. Vanaf 1 juli kon iedereen die op een tweede prik van AstraZeneca wacht, dat twee weken vervroegen. De burger kan ook gemakkelijk online zelf overboeken.

---------------------

Pizzeria Sardinia op de Markt in Eeklo organiseert deze avond een Belgisch-Italiaans feestje. Voor, tijdens en hopelijk ook na de EK-wedstrijd tussen onze Duivels en Italië. Vrijdagavond om 21 uur staat de EK-clash tussen België en Italië op het programma. In pizzeria Sardinia in Eeklo zijn zowel Belgische als Italiaanse supporters welkom.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws