Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 29 juni 2021

gepost 1 year ago, op dinsdag, 29 juni 2021 door Crew

Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) van Aalter heeft maandagmiddag zijn coronavaccin gekregen. Ja, nu pas! Het hele voorjaar gonst het al van de geruchten dat hij zich als eerste zou laten inspuiten hebben, maar dat is met die ene prik van het Johnson-vaccin nu ontkracht. ************** Na de heisa van de vroege vaccinatie van de burgemeester van Sint-Truiden, kwamen dit voorjaar op zowat alle redacties anonieme tips binnen dat ook andere burgemeesters vroegtijdig gevaccineerd zouden zijn.

---------------------

AZ Sint-Lucas in Brugge betaalt maar liefst 22,6 miljoen euro voor een nieuwbouw met onder andere een inkomhal, keuken en cafetaria. Het ziekenhuis uit Assebroek blijft niet wachten op de geplande ‘fusie’ met AZ Sint-Jan geen optie. De investering zal het AZ St Lucas helemaal zelf betalen. Het bestaande gebouw dateert uit 1965.

------------

Het Maldegemse gemeentebestuur heeft een negatief advies gegeven voor de aanvraag van een nieuwe windturbine tussen de N49 en het Schipdonkkanaal. De aanvraag kwam van Engie, dat een turbine wil plaatsen niet ver van de bunker uit de Eerste Wereldoorlog. Er staan daar al tien windmolens in de buurt, maar de gemeente Maldegem laat een uitbreiding niet toe

---------------

De leerlingen van de derde graad houtbewerking van GO! atheneum Courtmanslaan in Maldegem hebben op het einde van het schooljaar hun eigen klaslokaal helemaal vernieuwd. De leerlingen vonden dat hun theorielokaal een opknapbeurt kon gebruiken en stapten zelf met een voorstel naar de leerkrachten. De leerlingen maakten onder andere zelf nieuwe computertafels, verlaagden het plafond en plaatsten tussenwanden uit gipsvezelplaat.

-------------------

Het vaccinatiecentrum van Aalter draait nog altijd op volle toeren. “Ondertussen heeft bijna 85 procent van de volwassen Aalternaren een eerste prik gehad. Schepen in Aalter Dirk De Smul: ***** In juli zullen vooral tweede prikken gezet worden. In Aalter zijn er weinig actieve weigeringen. Alles samen zijn er maar zo’n 200 inwoners die echt zeggen dat ze die coronaprik niet willen.

---------------------

Het lokaal bestuur in Aalter roept alle jongeren vanaf 16 jaar op om zich vandaag nog in te schrijven op de reservelijst QVax voor een eerste prik. Wie zich registreert, maakt een reële kans om bovenaan de reservelijst te komen en nog deze week – net voor het zomerverlof – een vaccin te krijgen.

-----------------

Nog dit jaar start in de Veldstraat in Knesselare (Aalter) de bouw van Park Withof. In twee woonblokken komen 38 nieuwe woongelegenheden. Het nieuwe woonproject komt op de plaats waar vroeger restaurant ’t Withof was, en dankt daar ook de naam aan. Het project ligt op wandelafstand van het centrum van Knesselare. Meer informatie over het bouwproject vind je op www.mevaco.be.

-------------------

Roos Van Hulle (12) uit Adegem en Aukje Quivreux (16) uit Bassevelde -van Gymclub Altis Eeklo- hebben goud behaald op de World Age Group Competition Acro, in Zwitserland. De gymclub uit Eeklo hoopte op een finale, maar het werd heel wat meer. Met een fantastische score van 28.100 punten sprongen ze over de grote favorieten uit Rusland.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws