Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 30 augustus 2023

gepost 6 months ago, op dinsdag, 29 augustus 2023 door Crew

Er komt een kleine aanpassing aan de zones dertig in de Lindestraat in Aalter-centrum. De zone dertig loopt daar nu tot aan het Sportpark, maar dat wordt doorgetrokken tot aan de brug over de E40. Zo valt ook de toegang tot het voetbalterrein van KV Eendracht Aalter binnenkort binnen de zone dertig.

------------------------------------------

Wie het oude landbouwleven wil ontdekken, kan op zondag 3 september in Poeke (Aalter) naar het Paard en Oldtimerfeest. De festiviteiten starten zondag al om 10 uur. “Bezoekers beleven tijdens deze retro landbouwdag hoe vroeger het land bewerkt werd en de oogst binnengehaald werd.

—------------------------------------------------------

Chiro Ommekeer uit de Sportlaan in Eeklo start in september niet terug op. Er is te weinig leiding om de kinderen uit Eeklo wekelijks een leuke zondagnamiddag te bezorgen. Een pauze is het en geen eindpunt, want Chiro Ommekeer hoopt op een snelle doorstart. —------------------------------------------

Rotaryclub Sint-Jan-in-Eremo Krekenland en de collega’s van Rotaryclub Eeklo organiseren op zondag 3 september de Meetjeslandse Ruiter- en Fietsenhappening. Je ontdekt het krekengebied met paard en koets, of je kiest voor een tocht met de fiets.

—------------------------------------------------

De Schoolhoeve van het College ten Doorn in Eeklo zet het nieuwe schooljaar feestelijk in, met de Open Landbouwdag op zondag 3 september. Heel wat topkoeien uit Oost-Vlaanderen, die ook nationaal en internationaal aan wedstrijden deelnemen, zullen zondag aanwezig zijn.

—---------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws