Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

gepost 6 months ago, op donderdag, 31 augustus 2023 door Crew

In de Slachthuisstraat in Eeklo is woensdagavond een zware uitslaande brand uitgebroken in een meubelmakerij. De brand brak uit rond 19.30 uur. Niemand van het bedrijf was nog aanwezig, er vielen dus geen slachtoffers. Inwoners konden een grote rookpluim van kilometers ver zien. De woning voor de loods waar de brand woedt, is preventief ontruimd. Ook daar vielen geen slachtoffers.

—--------------------------------------------

De behandeling van patiënten met borstkanker in Vlaanderen geeft steeds betere resultaten. Zo is de overlevingskans de afgelopen jaren ongeveer 3 procent gestegen. Uit een rapport dat het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg dit voorjaar publiceerde, was al gebleken dat er onder Oost- Vlaamse ziekenhuizen grote verschillen zijn.

—-----------------------------------------

De gemeente Aalter heeft voor de start van het nieuwe schooljaar tien snelheidsinformatieborden in de schoolbuurten geplaatst. De snelheidsinformatieborden staan allemaal in zone dertig, en tonen aan welke snelheid je rijdt. Wie trager rijdt dan dertig krijgt een groen lachend gezichtje. Wie sneller rijdt een boos rood gezichtje.

—------------------------------------------------------------------------

Rebecca Van Rechem (51) vertrekt na veertien jaar als hoofd van Comeet, de overkoepelende cultuurdienst van het Meetjesland. Greet Melis (53) werkt al vier jaar bij de ploeg, en wordt nu de nieuwe regionale cultuurbeleidscoördinator voor de streek.

—--------------------------------------------------

De organisatie van de Maldegemse Motorrit heeft een cheque van 2.450 euro overhandigd aan het team van Kom Op Maldegem. De Maldegemse Motorrit wordt elk jaar gehouden in Maldegem, georganiseerd door fervent motorliefhebber Peter Van Hecke.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws