Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 29 augustus 2023

gepost 6 months ago, op dinsdag, 29 augustus 2023 door Crew

Aalter telt af naar de start van het nieuwe schooljaar en zorgt ervoor dat elke schoolomgeving in de verschillende dorpen zo veilig mogelijk is. Daarbij wordt vooral gekeken naar de belijning en naar de goede zichtbaarheid van de verkeersborden. Waar nodig gingen de wegmarkeringen in het nieuw, zodat alles voor iedereen duidelijk is.

—------------------------------------------------

Het schooljaar start pas vrijdag, maar de leerkrachten van College ten Doorn zijn al volop aan de voorbereidingen van het nieuwe schooljaar bezig. Maandag kregen ze zelf les. “Door de grote sprongen in digitalisering van de voorbije jaren, krijgen leerkrachten extra ondersteuning.

—-------------------------------------------

N-VA Eeklo voert een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen een wissel door in de gemeenteraad. Op maandag 18 september komt voorzitter Kristof Hebbrecht als nieuwkomer in de gemeenteraad. Hij neemt de plaats in van Rita Gysels, die afscheid neemt.

—----------------------------------------------

Drie politieagenten van politiezone Assenede-Evergem nemen deel aan Carbage run, een vijfdaagse rally door Europa met een oldtimer. Met hun deelname willen ze geld ophalen voor de recent opgerichte Zorgboerderij Het Groene Anker in Evergem. Hun eerste rit naar de startplaats in Frankrijk verliep vlot.

—--------------------------------------------------

De renovatiewerken aan het ontmoetingscentrum De Poermolen in Donk (Maldegem) gaan binnenkort van start. Op maandag 4 september start een externe aannemer met de uitbreidings- en verbeteringswerken.

—----------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws