Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 3 juni 2020

gepost 8 months ago, op dinsdag, 2 juni 2020 door Crew

Er is 3 miljoen euro goedgekeurd voor de heraanleg van de Leopoldlaan in Eeklo. Volgend jaar zal de Leopoldlaan veranderen van een betonbaan naar een asfaltweg van twee keer één rijvak. Er komt ook een veilig en gescheiden fietspad. Ook de openbare verlichting wordt volledig vernieuwd over de hele lengte. De Leopoldlaan in Eeklo krijgt een laaneffect, met veel meer groen en 200 extra bomen.

-------------------

De regels voor de heropstart van de horeca zijn veel strenger dan voor andere sectoren, en eigenlijk amper werkbaar. Dat horen we bij grill restaurant the Rotisserie uit Heirweg in Maldegem: ****** u1 Werken met de aangekondigde maatregelen is voor the Rotisserie onmogelijk dus blijven ze verder werken met de afhaalmaaltijden. Patricia Ardeel vertelt nog wat hun specialiteiten zijn: ***** aldus Patricia Ardeel die een grill restaurant uitbaat in Maldegem.

------------------

Interparking en Brugge zijn overeengekomen om bezoekers van de stad twee uur gratis te laten parkeren onder ’t Zand. Nergens anders in Vlaanderen kan je zo lang gratis ondergronds parkeren. Met de twee uur gratis parkeren wil Brugge de winkels en horeca steunen.

Parking ’t Zand telt nu 1.600 plaatsen. Binnenkort beginnen werken om de ondergrondse parking met nog eens zo’n 600 plaatsen uit te breiden. Tegen de zomer van 2022 zal Brugge zo de grootste ondergrondse parking van het land hebben.

-----------------

Aannemer Mevaco uit Aalter zet watervaten aan de grote bouwwerf in Aalter-Brug, waar iedereen gratis grondwater kan komen tanken. Dat zegt ook technisch directeur Stijn Meerschman: ***u3 Als de vaten vol zijn dan komt het opgepompte water in een nabijgelegen vijver: ***** Je hoorde technisch directeur Stijn Meerschman van Mevaco uit Aalter.

---------------

De heropstart van de horeca kan met de opgelegde voorwaarden doorgaan in O-Brasserie cafè in Knokke-Heist. Dat zegt ook Dries Lievens uit Adegem: **** u2

De verplichte sluiting was ook voor hen een zware dobber, al kon de gevraagde huur van de uitgaven geschrapt worden: ***** Dries Lievens hoorde je van O-Brasserie café in Knokke-Heist.

---------------

Studenten kunnen vanaf morgen 4 juni samen blokken in De Kommel in Tielt, studeren kan vanaf dan ook in het oud-gemeentehuis in Aarsele en in de parochiezaal van Kanegem. Al is het aantal beschikbare plaatsen wel beperkt door de coronamaatregelen. De plaatsen zijn voorbehouden voor hogeschool- of universiteitsstudenten die thuis geen geschikte studieruimte hebben. Studenten worden gevraagd om de richtlijnen strikt op te volgen. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Reserveren kan via [email protected]

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws