Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 4 juni 2020

gepost 8 months ago, op donderdag, 4 juni 2020 door Crew

De horacazaken kunnen terug openen vanaf 8 juni. Het inkopen van goederen en de heropening is niet voor alle zaken haalbaar, dat horen we van chef-kok Sten van Restaurant La Maryse uit Eeklo: ****

Bij restaurant La Maryse hopen ze dat de maatregelen versoepelen en wil daarom nu nog geen extra investeringen doen: ***** Kok Sten hoorde je van Restaurant La Maryse uit de Stationstraat in Eeklo.

----------------------

Vanaf maandag 8 juni pakt De Vlaamse Waterweg langs het kanaal Gent-Oostende 5,1 kilometer jaagpad aan in Beernem en Oostkamp om fietsers meer comfort te bieden. In overleg met de gemeenten wordt de Westdijk grondig vernieuwd. De werken verlopen in twee fasen en als alles vlot gaat, is het jaagpad volledig klaar begin augustus. Gebruikers van het jaagpad moeten tijdens werken een omleiding volgen, tussen de twee werkfasen kan het jaagpad gebruikt worden.

---------------

Maldegem krijgt een mooi bedrag van 242.382 euro voor de ondersteuning van het verenigingsleven in de gemeente.

De Vlaamse regering maakt bekend dat Vlaamse steden en gemeenten extra middelen krijgen uit het noodfonds om te verdelen onder lokale sport, cultuur en jeugdverenigingen. Dit gebeurt ter compensatie van de coronaschade.

------------------

De federale overheid zet het licht op groen om de horecazaken terug te openen vanaf 8 juni. Ook restaurant de Oever 13 die gelegen is langs het kanaal Gent - Brugge te Bellem die zal terug openen met respect voor de vooropgestelde maatregelen; dat zegt ook uitbaatster Christine Pierloot: ****

Een maatregel om besmetting te voorkomen is het weglaten van de menukaarten die doorgegeven worden. Christine van Oever 13 uit Bellem legt uit hoe hun zaak dat oplost: **** Je hoorde Christine Pierloot van Oever 13 uit Bellem over de heropening van de horeca op 8 juni.

-----------------

Eeklo zou komend weekend het Belgisch Kampioenschap Boomklimmen voor Boomverzorgers organiseren, maar dat wordt verschoven naar 2021.

De organisatie ‘Belgian Arborist Association’ heeft die beslissing genomen en heeft de goedkeuring gekregen van het schepencollege in Eeklo, om het Belgisch kampioenschap exact een jaar te verplaatsen.

---------------

Het dorp Lotenhulle bij Aalter zou volgend weekend kermis vieren, maar dat kan niet doorgaan door de coronacrisis. Er komt wel een Lootse Bubbelzoektocht, dat horen we van Bart Boudewijn van Lofeest: ***********u3

Iedere groep mensen of elke bubbel krijgt ook een goodiebag horen we nog van Bart Boudewijn **** De wandelzoektocht is 5.6 kilometer en kan afgestapt worden tussen 6 en 14 juni mits reservatie via www.lofeest.be.

-------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws