Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 2 juni 2020

gepost 8 months ago, op maandag, 1 juni 2020 door Crew

Iedereen hoopt dat de Nationale Veiligheidsraad morgen, woensdag het licht op groen zal zetten om de cafés en restaurants vanaf maandag 8 juni weer open te laten gaan. Maar de regels die nu op tafel liggen, zijn streng. Bijzonder streng, volgens Horeca Meetjesland: want overal moet anderhalve meter tussen worden gehouden, je moet verplicht reserveren en buiten mag je geen sigaret roken. Horeca Meetjesland is van oordeel dat er veel te strenge normen opgelegd worden dan om het even bij welke andere sector.

----------------

De Kaaifeesten vinden pas in oktober plaats in Eeklo maar ook die voorbereidingen worden nu stopgezet. Met de grootste rommelmarkt van het land, en tienduizenden bezoekers, is het ook een echt massa-event. Omdat het nu al verboden is om evenementen te organiseren tot en met eind augustus, lijkt het het bestuur van de Kaaifeesten zeer onwaarschijnlijk dat er een maand later toestemming zal gegeven worden om met 800 tot 900 personen samen te zitten in een tent.

-----------------

Goed nieuws voor de bewoners van Zelzate. De gemeente verwijdert de wegblokkades aan de grens op de kleinere wegen.

Sinds afgelopen weekend is het terug toegelaten om over de grens te gaan winkelen en familie te bezoeken.

De burgemeester van Zelzate roept wel op om zo veel mogelijk lokaal te winkelen en geen onnodige lange afstanden af te leggen.

--------------------------

Norther, het grootste windmolenpark voor de Belgische kust, is volledig operationeel. Het telt 44 windturbines met een totale productiecapaciteit van 370 megawatt, die energie leveren aan bijna 400.000 gezinnen.

Norther ligt ongeveer 23 kilometer van de haven van Zeebrugge. De bouw ervan begon in het voorjaar van 2019.

----------------------

Groen Aalter wil aannemers bij een periode van droogte verplichten om opgepompt water niet zomaar te laten wegstromen in de riolen.

In Aalter-Brug stroomt water dat opgepompt wordt op een bouwwerf momenteel gewoon de riool in. “Dat betekent dat het gewoon richting rivier en zee verdwijnt, op een moment dat we dat water wel zouden kunnen gebruiken”, zegt Mieke Schauvliege (Groen).

--------------------

De speeltuinen in de provinciale domeinen De Boerekreek in Sint-Laureins en Het Leen in Eeklo zijn weer open.

In de meeste Oost-Vlaamse provinciale domeinen waren het afgelopen verlengde weekend de speeltuinen geheel of gedeeltelijk opnieuw open. Op de speelpleinen gelden de nodige richtlijnen.

----------------------------

De musea in Brugge zullen nog dit jaar wifi hebben. De gemeenteraad zette daarvoor zopas het licht op groen.

De 14 locaties van Musea Brugge, waaronder het Belfort en het Gruuthusepaleis, tellen jaarlijks zo’n 880.000 bezoekers. Meer dan acht op de tien hiervan zijn internationale bezoekers. Het is vandaag een internationale standaard geworden om wifi aan museumbezoekers aan te bieden”, aldus Brugs schepen van Cultuur Nico Blontrock.

----------------------

In de Nederlandse grensgemeente Sluis ging de horeca opnieuw open na een maandenlange sluiting. Dat zorgt ervoor dat ook heel wat Belgen de grens oversteken om een terrasje te doen, ook al mag dat strikt genomen niet. Een overrompeling in Sluis en op de terrasjes werd het niet.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws