Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 3 juli 2024

gepost 2 weeks ago, op woensdag, 3 juli 2024 door Crew

Een voorstel van Groen voor een ‘prikkelarm uurtje’ op de kermis van Aalter heeft op de gemeenteraad voor een fikse ruzie gezorgd. Een prikkelarm uurtje is een uur op de kermis waarbij muziek, lichtflitsen en rookmachines uitgeschakeld worden of zachter gezet worden. Iets wat al in veel gemeenten gebeurt, vooral voor kinderen met autisme of epilepsie. “Dit is de omgekeerde wereld”, “Laat de kermis toch een kermis blijven zei burgemeester Pieter De Crem (CD&V).

—-----------------------------------

Het dorp Aalter-Brug viert komend weekend de jaarlijkse kermis. Dit jaar wordt er gefeest met veel muziek. Op zaterdagavond 6 juli zijn er aan het Buurtwinkeltje vanaf 20 uur optredens en zondag is er een rommelmarkt.

—-------------------------------------

De hele zomer kan je in het Sint-Annapark in Maldegem terecht voor Sport@Park. Op het terrein naast de Piramiden staan metershoge springkastelen en opblaasbare attracties. Er is ook een groot klimtoestel, en elke week mag een andere vereniging uit Maldegem de zomerbar uitbaten.

—----------------------------------

Met een eigen campagnelied dat geschreven werd door Koen De Beir van Goodshape, en met 14 vrouwen en 13 mannen: zo wil Durf! in Eeklo in oktober de kiezer voor zich winnen. De lijst van de samenwerking tussen N-VA, SMS en onafhankelijken is klaar, en ook de eerste lijnen van het programma liggen op tafel.

—--------------------------------

Eeklo houdt op zondag 7 juli Eekloverdag, een openluchtevenement op het Herbakkersplein in het kader van de Vlaamse feestdag. In de namiddag kan je deelnemen aan een fietszoektocht van 25 kilometer, met start op het Herbakkersplein.

—-----------------------------------

Vijf vrienden uit Maldegem organiseren op zaterdag 6 en zondag 7 juli de derde editie van de Peloeze Park Cup. Afspraak dit weekend op het voetbalplein in het Sint-Annapark in Maldegem.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws