Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 4 juli 2024

gepost 2 weeks ago, op donderdag, 4 juli 2024 door Crew

Geert De Clerck van bioboerderij Mollenakker in Maldegem ontvangt de Fair Tradeprijs van de Raad voor Ontwikkelingssamenwerking. Die prijs komt hen toe door hun toewijding aan eerlijke handel. Geert mocht de prijs ophalen op het Multicultureel Festival.

—-----------------------------------

Frank Teeuws (61), zijn vrouw Christel en zoon Tobias zoeken een overnemer voor hun Brasserie Middenstandshuis op de Markt in Eeklo. Lange tijd gekend als het Leffe-café, maar na de verbouwingen tijdens corona weer voluit de kaart getrokken van de betere brasserie en nu staat dit pand dus over te nemen.

—---------------------------------------

Het landbouwleven van vroeger staat op zondag 7 juli centraal tijdens het Paard en Oldtimerfeest Poeke, in de Artemeersstraat in Poeke. 160 oldtimertractoren hebben zich daarvoor ingeschreven.

Ook het traditionele spektakel is gebleven, met retro landbouwactiviteiten. Afspraak op zondag 7 juli vanaf 10 uur op de terreinen van Willy Hooft, Artemeersstraat 3 in Poeke. —-------------------------------

De Raverschootstraat in Eeklo moet op vrijdag 5 juli dicht voor het verkeer. Er wordt die dag een verzakking in de hoofdriolering hersteld. Er is een omleiding voorzien.

—--------------------------------

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt volgende week het wegdek op de Hendekenstraat (N458) in Assenede. Het stuk tussen de rotonde met Oosthoek en de zijstraat Haantjen krijgt van 8 tot en met 12 juli een nieuwe laag asfalt. Fietsers en gemotoriseerd verkeer volgen een omleiding.

—--------------------------------

Kaprijke viert Vlaanderen Feest al op zondag 7 juli, vanaf 11 uur op de Paardenmarkt. Omdat het Plein in Kaprijke nog niet gebruiksklaar is, wordt de Paardenmarkt nu als feestlocatie gekozen. Info: www.kaprijke.be.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws