Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 2 juli 2024

gepost 2 weeks ago, op maandag, 1 juli 2024 door Crew

Zorgverstrekkers in Eeklo kunnen een eigen parkeerkaart krijgen. Dit moet hen tijdens het werk heel wat tijd besparen. Na overleg met de parkeerbeheerder en de concessiehouder werd een parkeerkaart voor zorgverstrekkers ingevoerd.

—---------------------------------

In de stad Eeklo werd een briljanten koppel in de bloemetjes gezet. Georges Timmerman en Gabriëlle Verheye zijn 65 jaar getrouwd. Georges en Gabriëlle werkten samen bij Philips Brugge en gingen door een reorganisatie samen op vijftigjarige leeftijd met pensioen. Daarnaast reden ze vele jaren rond met een ijsjeskar aan de Belgische kust.

—----------------------------

In de burgerlijke rechtbank werd gediscussieerd over wie verantwoordelijk is voor de boom die in maart 2021 op twee wandelaars viel. Een van hen kwam daarbij om het leven. De rechtbank oordeelde dat de gemeente Aalter aansprakelijk is. “De gemeente is verantwoordelijk voor een veilig wegennet, aldus de rechtbank.

—----------------------------------

De Lijn voert een nieuwe schijf hervormingen voor het lokale busnet in. Het is niet even ingrijpend als in januari, toen De Lijn duizenden haltes in Vlaanderen op één dag aanpaste, maar in Oost-Vlaanderen verandert er toch wel wat. De Lijn vindt namelijk niet genoeg chauffeurs en kampt met een verouderd bussenpark.

—------------------------------------

Op de N44, ter hoogte van Kleit, is maandagmiddag een kop-staartaanrijding gebeurd waarbij een bestelwagen inreed op auto’s die voor het rode licht stonden. Er waren uiteindelijk vier auto’s bij het ongeval betrokken”, zegt de politie.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws