Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 1 juli 2024

gepost 2 weeks ago, op maandag, 1 juli 2024 door Crew

Voetbalclub KV Eendracht Aalter heeft er een mascotte bij. De grote beer krijgt de naam wAlter. Het idee van een mascotte voor op evenementen komt van Peter De Poorter, de man achter Peetjes Droom. —--------------------------------------

Waar sommigen heel sceptisch zijn over de kansen van de Rode Duivels in de EK-wedstrijd tegen Frankrijk, hebben ze bij Peetjes Droom wel nog veel geloof in de kwalificatie. Het breidt het fandorp in Aalter zelfs uit. Het EK-dorp van Peetjes Droom wordt vandaag opnieuw geopend op de speelplaats van Emmaüs, maar deze keer op de speelplaats van de bovenbouw. Om 18 uur speelt België tegen Frankrijk.

—----------------------------------------

Hubert Mattheeuws en Simonne De Neve zijn door het lokaal bestuur van Aalter in de bloemetjes gezet in het bijzijn van hun familie naar aanleiding van hun 65ste huwelijksverjaardag. Hun kleinzoon Jan Vertonghen was er niet bij aangezien die momenteel aan de slag is op het EK voetbal in Duitsland.

—-----------------------------------------

De acht vestigingen van de Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) in Aalter gaan in de loop van het najaar volledig digitaal. Wie het kind brengt of haalt, moet nu nog telkens een handtekening zetten. “Dat zal vanaf het najaar gedigitaliseerd worden.

—-------------------------------------

Geert Inslegers (66) zal tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijst van Vooruit Eeklo trekken. In januari maakte de partij reeds bekend dat het op eigen houtje naar de kiezer zou trekken. De partij wilde zo voor duidelijkheid zorgen voor de linkse kiezer.

—--------------------------------------

In de Edestraat in Maldegem zal er tijdelijk hinder zijn door wegenwerken. Om afbraakwerken vlot en veilig te laten verlopen is de Edestraat ter hoogte van de werfzone tot en met vrijdag 19 juli afgesloten voor alle verkeer.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws