Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 28 juni 2024

gepost 3 weeks ago, op vrijdag, 28 juni 2024 door Crew

De provincie Oost-Vlaanderen voert vanaf 1 september een smartphoneverbod in voor de eerste graad van het secundair onderwijs in haar provinciale scholen. Leerlingen moeten hun gsm 's morgens afgeven, en krijgen die pas op het einde van de dag terug. Voor de tweede en derde graad geldt er enkel een verbod in de klas.

—----------------------------------------

In Maldegem is een unieke vondst gedaan, en volgens de archeologen een primeur in West-Europa. Op een plank van een waterput uit het jaar 1041 staat een huis getekend, met dakgebinte, verdiepingen en funderingen. "De vondst is belangrijk in het onderzoek naar hoe huizen en andere panden werden gebouwd.

—---------------------------------------

De leerlingen van het tweede jaar Economie en Organisatie in Emmaüs Aalter sluiten het schooljaar af met een groot hart. De leerlingen kozen voor een verkoop van ontbijtmanden, en moesten heel het project zelf uitdokteren. Er werden uiteindelijk 300 manden verkocht en leverde ruim duizend euro op die overhandigd werd aan Kom op tegen Kanker.

—-------------------------------------------------

Het revalidatiecentrum van AZ Alma in Eeklo heeft een oefenterras geplaatst voor patiënten die herstellen van een neuro-logische aandoening. Op het terras leren ze opnieuw lopen op verschillende ondergronden zoals grind, gras, kasseien en hout.

—----------------------------------------

Knesselare (Aalter) viert op zaterdag 29 en zondag 30 juni voor het eerst Clesse Feest. Zaterdag 29 juni is er vanaf 18 uur de avondmarkt in Knesselare, met het thema ‘Under the sea’. Op zondag 30 juni is er van 6 tot 17 uur de eerste Clesse Rommelmarkt.

—------------------------------------

Familieritten Lotenhulle (Aalter) organiseert deze zomer opnieuw een zomerse fotozoektocht. De fotozoektocht neemt de deelnemers deze zomer mee op ontdekking langs landelijke wegen van Lotenhulle en Poeke, en loopt ook op grondgebied Deinze door Vinkt en Poesele. —----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws