Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 3 februari 2021

gepost 1 year ago, op dinsdag, 2 februari 2021 door Crew

Eind december moesten alle vliegtuigen verhuizen uit het militair domein in Ursel. Er zou een noodparking komen vanwege de Brexit. Burgemeester Pieter De Crem kon zich niet vinden in deze beslissing: **** De Burgemeester verdiepte zich in het dossier: **** Provinciegouverneur van Oost-Vlaanderen Carine Van Cauter laat nu weten de parking definitief afgesloten wordt en dat het vliegveld terug in gebruik kan worden genomen. De douanecontroles in Zeebrugge verliepen vlotter dan verwacht waardoor mobiliteitsproblemen uitgesloten werden.

----------------

Maandag maakte we in het KIX regionieuws melding van een wagen die gevonden werd in de Damse Vaart. Met deze vondst is een verdwijning van 31 jaar geleden opgelost. Toen verdween een 38-jarige man uit Brugge. De gevonden wagen werd volledig opgekuist en doorzocht. Zo troffen de speurders de identiteitsdocumenten aan van de man. Het parket liet eerder al weten dat er op het eerste zicht van verdachte omstandigheden geen sprake is.

----------------

De Baloise Ladies Tour, opvolger van de BeNe Ladies Tour, keert deze zomer terug naar het Meetjesland. Nadat de internationale rittenkoers voor vrouwen vijf jaar te gast was in zowel St-Laureins (en Watervliet) als Zelzate wordt op 9 juli, daags na de proloog in Utrecht, de openingsrit in en rond Eeklo gereden. Zoals iedereen hopen ook de organisatoren van deze UCI-rittenkoers categorie 2.1 dat de pandemie tegen de zomer onder controle geraakt.

----------------------

Een 36-jarige voetbalsupporter riskeert 6 maanden cel met uitstel voor een diefstal in de fanshop van Club Brugge. De man wordt ervan verdacht een gouden en zilveren ketting te hebben gestolen voor en na de match tegen Antwerp vorig seizoen. Voor de wedstrijd trok hij naar de fanshop en nam hij een gouden ketting mee uit de vitrine. Na de match stal hij nog eens een zilveren exemplaar. De dader kon geïdentificeerd worden op basis van de camerabeelden.

------------------

De stad Eeklo heeft beslist om drie panden, die nu dienst doen als noodwoning, te verkopen. Het gaat om twee huizen in de Raverschootstraat en de Kerkstraat, en een appartement op het Koningin Astridplein. Dat betekent echter niet dat er voortaan minder noodwoningen zullen zijn in de stad Eeklo want er komen vier nieuwe noodwoningen bij.

-------------------

Zoals we eerder al melden roept Mieke Vertriest elke Aalternaar op om een verhaal te schrijven voor het Aalterse Verhalenboek. Mieke wil hiermee aanzetten tot meer solidariteit en positief denken in deze coronatijd: **** Mieke Vertriest verwacht jou verhaal via [email protected]: ***** en de opbrengst van het verhalenboek is ten voordele van de vzw Aalternatief.

----------------

De loopclub ‘9910 on the run’ uit Knesselare heeft een looproute uitgestippeld in het Drongengoed in Ursel. Iedereen kan die de hele maand februari lopen. De lopers van ‘9910 on the run’ uit Knesselare organiseren normaal verschillende loopwedstrijden, zoals de Paashazenrun en Midsummerrun. Maar door corona kan er nu al bijna een jaar niets georganiseerd worden. “Omdat ze de lopers uit Knesselare en omstreken niet in steek willen laten, heeft de loopclub dus een loopparcours uitgezet in het Drongengoed in Ursel.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws