Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 4 februari 2021

gepost 1 year ago, op woensdag, 3 februari 2021 door Crew

Corona heeft de afgelopen maanden een grote invloed gehad op de werking van politiezone Meetjesland Centrum. Zo ook tijdens de winter BOB-campagne. In vergelijking met vorige jaren werd slechts twintig procent van het aantal ademtests afgenomen. De sluiting van de horeca en het ontbreken van enige evenementen zorgden voor opvallend minder verkeer en gelegenheden om buitenshuis alcoholische dranken te nuttigen, vandaar ook de daling in het aantal ademtests.

--------------------

De ‘1.000 kilometer tegen kanker’ wordt normaal elk jaar gereden in het hemelvaartweekend, goed voor vier dagen van telkens 250 kilometer. Elk van de vier dagen is een Vlaamse gemeente een zogeheten ‘middagstad’. Vorig jaar zou dat al Aalter zijn, maar dat kon niet doorgaan door corona. Dit jaar stond Aalter op zondag 16 mei op de lijst om de honderden renners te ontvangen, maar opnieuw wordt de organisatie met een jaar opgeschoven door corona.

----------

De carnavalisten in de gemeente maken zich nu normaal op voor een feestelijke tiendaagse. Maar ook in Maldegem trekt corona een dikke streep door de kleurrijke stoeten en optochten. Normaal zou dit jaar het feestjaar worden in Maldegem van 55 jaar carnaval. Maar dat wordt nu een jaar uitgesteld.

---------------------

Sportievelingen uit Aalter moeten het vanaf volgende week voor een tiental dagen even zonder de Finse piste op het Sportpark doen. De Finse piste op het Sportpark in Aalter-centrum is van 8 tot 19 februari niet toegankelijk. “Een aannemer gaat er bomen vellen. Om veiligheidsredenen is de piste daarom volledig afgesloten.

----------------------

De kinderen van de GO!-campus De Tandem in Eeklo hebben samen meer dan duizend bomen aangeplant, en gaan voluit voor een groene omgeving.

De Tandem kreeg vorig jaar 1,8 miljoen euro subsidie om de schoolinfrastructuur aan te pakken, maar wil dat geld niet alleen in beton en stenen investeren. Naast de bomen komen er ook nog in de school in Eeklo speelheuvels en een amfitheater voor buitenlessen.

----------------------

De Aalternaar heeft de weg naar ArtA’A, het kunstencentrum aan het station, al goed gevonden. Sinds de opening in september kwamen er al 52.000 bezoekers over de vloer. Als corona achter de rug is, zal ArtA’A haar rol als bruisend hart van kennis en cultuur volledig kunnen opnemen en zullen er nog een pak bezoekers én belevingsprikkels volgen. Ook studenten maakten tijdens [email protected]’A kennis met de comfortabele leeszaal. 113 studenten konden er op een rustige, geconcentreerde en coronaveilige manier hun cursussen blokken.

-------------------

Nog dit jaar komt er een nieuw skatepark naast het kunstgrasveld op het Sportpark van Aalter-centrum. Er komt een onder andere een piramide en een funbox. Het nieuwe skatepark komt in de hoek tussen de lichtstraat van het Sportpark en het nieuwe kunstgrasveld. Het Aalterse skatepark wordt 500 vierkante meter groot, waar zowel beginners als professionals terecht kunnen.

-----------------

In Oedelem wordt Sentier 60, de officiële buurtweg die de Rogierveldstraat met de Kerselaerstraat verbindt, vernieuwd. Het huidig pad is smal en heeft op sommige plaatsen een diep spoor. Om op deze verbinding een wat meer comfortabele breedte te verkrijgen en om het pad ook in de winterperiode toegankelijk te houden, zal het pad: Sentier 60 in Oedelem aangelegd worden met geperforeerde betonplaten. Als je daar in de buurt moet zijn houd dan rekening met de weg-werkzaamheden.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws