Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 2 februari 2021

gepost 1 month ago, op dinsdag, 2 februari 2021 door Crew

Vrije basisschool De Ark II in Maldegem blijft deze week dicht. De ouders van alle 280 leerlingen van de school uit de Zwarte Zusterlaan in Maldegem kregen het nieuws dat er zes besmettingen vastgesteld zijn op school. De school is al minstens tot vrijdag gesloten uit voorzorgsmaatregel. In Maldegem werden de voorbije veertien dagen 41 nieuwe besmettingen vastgesteld.

-----------------

Inwoners van Deinze en Zulte mogen dit voorjaar om hun prik in de Brielpoort. Het vaccinatiedorp is daar zo goed als klaar. Het bedrijf Aluvision zorgt voor de opbouw en de wanden zegt An Vancoille: **** u2 Het familiebedrijf Aluvision uit Deinze bouwt ook in het buitenland vaccinatiedorpen: ***** Je hoorde An Vancoile over de inrichting van de verschillende vaccinatiedorpen door Aluvision.

--------------

Jeugdcentrum Kadans in Aalter valt in de prijzen voor hun initiatieven die ze nemen om jongeren door deze coronaperiode te loodsen. Kadans trok onder andere met ‘De Living’ van deelgemeente naar deelgemeente om te luisteren naar jongeren. Om een baken te zijn tijdens deze moeilijke tijden ontvangt Kadans de Groene Pluim.

--------

In Eeklo werden preventieve snelheidsmetingen gehouden. Daaruit blijkt dat in de Brugsesteenweg zicht 75 procent netjes aan de toegelaten snelheid houdt. Ook in de Kriekmoerstraat en de Zandvleuge zijn er gelijkaardige cijfers. In de Moerstraat in Eeklo wordt er wel wat sneller gereden. Op een locatie waar je 50 per uur mag rijden, deed slechts 52 procent van de chauffeurs dat. Binnenkort wordt een preventieve snelheidsmeter onder andere geplaatst in de Vrombautstraat en de Klinkaartstraat.

-------------------------

Het autowrak dat zondagmiddag uit de Damse Vaart in Brugge werd getakeld, lag er vermoedelijk al 15 jaar in het water. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van het onderzoek.

“Het wrak moet wel nog verder onderzocht worden. Op het eerste zicht is er echter niks verdachts aan de hand", stelt het Brugse parket.

-------------------

Gemeenten die behoren tot een eerstelijnszone zijn volop bezig aan de inrichting van hun vaccinatiedorpen. Aluvision uit Deinze werkt mee om met panelen die ruimten in te richten. An Vancoille legt uit met welke panelen dit wordt gebouwd: *** u3Aluvision staat normaal in voor de bouw van standen op beurzen. De evenenmentensector is door het virus zwaar getroffen: ***** Aldus An Vancoille van Aluvision uit Deinze.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws