Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 3 april 2024

gepost 3 weeks ago, op woensdag, 3 april 2024 door Crew

Eeklo zorgt deze paasvakantie voor extra sfeer in de binnenstad. De Markt is weer parkeervrij en de grote terrassen worden deze week opgebouwd. Twee weken lang kan je in Eeklo een paaswandeling doen, en prijzen winnen. En vanaf dit weekend is er ook een paasdorp op de parkeervrije Markt.

—--------------------------------

De langverwachte herinrichting van de Moerstraat in Bellem (Aalter) start in de tweede helft van april. De gemeente Aalter voorziet 800.000 euro. “Er komt een nieuw dubbelrichtingsfietspad, een nieuw voetpad en er wordt 2.500 vierkante meter openbaar domein onthard”, zegt schepen Patrick Hoste (CD&V).

—----------------------------------------

Stad Eeklo voert vanaf maandag 8 april een reeks verkeerswijzigingen door in het zuidelijke deel van de stad. Daar worden een aantal nieuwe werven opgestart. Met de verkeerswijzigingen wordt gezorgd voor veilig en vlot verkeer”, zegt schepen van Mobiliteit Michel De Sutter (SMS).

—-------------------------------------------

In het bijzijn van heel wat buurtbewoners en kinderen opende in de Grote Veldakker in Aalter het vernieuwde speelterrein. De gemeente trok hiervoor 50.000 euro uit. De voorbije jaren investeerde de gemeente in speelterreinen aan onder andere Sportcomplex Flabbaert, het Guldensporenplein in Lotenhulle en het park van Villa Snoeck in Aalter-centrum.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws