Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 2 april 2024

gepost 3 weeks ago, op dinsdag, 2 april 2024 door Crew

De werken voor de aanleg van een fietstunnel onder de Expresweg N49 in Kaprijke gaan een nieuwe fase in. Helaas: het kwartier file tussen Eeklo en Kaprijke is daarmee nog niet opgelost. —--------------------------------------

Inwoners van Eeklo wachten vol ongeduld om de komst van Fiberklaar, en dus ook op supersnel internet. Fiberklaar is al meer dan een jaar aan het werk in Maldegem, en zou ook in Eeklo een glasvezelkabel onder de grond steken die voor supersnel internet moet zorgen. —-----------------------------------

Het voormalige speelterrein in de Smissestraat in Sint-Laureins maakt plaats voor een kernversterkend woonproject met 23 woningen. Het terrein is 8.100 vierkante meter groot. “Het moet een woonproject worden met een dorpse architectuur.

—------------------------------------------

April is ook in Aalter de ‘Maand van de markt’. Voor het eerst met een mooie spaaractie, met 600 euro aan prijzen. Elke woensdag van 8 tot 12 uur kan je naar de markt op de Sint-Corneliusparking in Aalter. “Elke week zorgen 28 marktkramers voor een grote verscheidenheid aan producten.

—------------------------------------------

Van woensdag 3 tot en met vrijdag 12 april wordt er gewerkt aan het fietspad in de Marktstraat in Maldegem, ter hoogte van de school Maricolen. “De kasseien van het huidige fietspad worden vervangen door asfalt om het rijcomfort rond de Markt te verbeteren.

—----------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws