Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 1 april 2024

gepost 3 weeks ago, op zondag, 31 maart 2024 door Crew


Het aantal verkeersslachtoffers dat zwaargewond raakt of zelfs sterft, zit in dalende lijn. Ook in Aalter, Eeklo en Maldegem daalde het aantal zwaargewonde en dodelijke slachtoffers. In 2002 vielen er vijftig slachtoffers die betrokken waren in een ernstig ongeluk, in 2022 waren dat er 31.

—---------------------------------------

De Lostraat in Aalter is terug open voor alle verkeer. Een week vroeger dan gepland. De Lostraat werd vernieuwd van aan de rotonde aan Veilige Have tot aan de begrafenisondernemer. De aannemer zou vijf weken werken, maar uiteindelijk is de klus in vier weken geklaard. —----------------------------------

Kraanbouwer E-Crane uit Adegem (Maldegem) heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) over de vloer gekregen voor een bedrijfsbezoek. Een grote speler met wereldwijd tien vestigingen en 540 medewerkers. Zaakvoerder Lieven Bauwens toonde De Croo de problemen waar ondernemers dagdagelijks mee te kampen krijgen.

—-------------------------------------

De transformatie van de begraafplaats in Knesselare tot een groene, vredige en ecologisch beheerde gedenkplaats heeft vertraging opgelopen door de aanhoudende regenval. Ook het niet respecteren van de aangegeven signalisatie en het betreden van de afgezette, ingezaaide zones heeft voor aanzienlijke schade gezorgd. Daardoor moeten de werken uitzonderlijk opnieuw worden uitgevoerd.

—----------------------------------

De grootste inwoner van Eeklo dook zondag op in de Ronde van Vlaanderen. Reus Medar werdlangs het parcours gezet.

Reus Medar werd enkele jaren geleden gekocht door keukenbouwer Michiel Steenbeke van Adrem Keukens in Eeklo.

—----------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws