Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 29 maart 2024

gepost 4 weeks ago, op vrijdag, 29 maart 2024 door Crew

De stad Eeklo bereidt zich voor op het tweede Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. De uitdaging is om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen, en dat zowel op openbaar als privaat domein. Nieuw dit jaar is de tegeltaxi die gratis tegels bij de Eeklonaren komt ophalen.

—-------------------------------

Donderdagmiddag, iets over 16 uur, gebeurde er een zwaar ongeval in het centrum van Sint-Jan-in-Eremo (Bentille). Daarbij liepen twee motorrijders, een man en een vrouw uit Eeklo, zeer ernstige verwondingen op.

—-------------------------------------

Niet alleen scholen en hun leerlingen hebben klachten over de nieuwe dienstregeling, ook de provincie Oost-Vlaanderen wil dat De Lijn de nieuwe dienstregeling herbekijkt. Ze sturen een signaal naar de vervoersmaatschappij door een motie in te dienen. Alle provincieraadsfracties, meerderheid en oppositie samen, keurden de motie goed.

—---------------------------------------

Bij zuivelbedrijf FrieslandCampina hebben de vakbonden en de directie een sociaal akkoord bereikt over de geplande herstructurering in de vestigingen van Lummen en Aalter. De komende maanden zullen daar, tijdens verschillende ontslagrondes, in totaal 58 banen geschrapt worden. Het akkoord wordt nu voorgelegd aan de werknemers.

—------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws