Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 28 maart 2024

gepost 4 weeks ago, op donderdag, 28 maart 2024 door Crew

Een vrouw die een verkeerslicht negeerde dat al 7 seconden op rood stond, heeft een boete van 240 euro én een rijverbod van 8 dagen gekregen. De 38-jarige vrouw uit Eeklo moest in de politierechtbank verschijnen omdat ze het rode verkeerslicht genegeerd had. Nochtans stond het verkeerslicht op dat moment al 7 seconden op rood. —----------------------------------------------------------

Enkele bewoners van de Verbroederingswijk in Maldegem willen gebruikmaken van de gratis mogelijkheid om aan te sluiten op de glasvezelkabel van Fiberklaar, en zo supersnel internet in huis halen. Fiberklaar wil de kabel leggen, maar mag niet van de gemeente. De voetpaden werden in 2022 vernieuwd, en in Maldegem geldt dan een ‘sperperiode’ van drie jaar.

—-------------------------------------------------

Toneelgroep De Have Vrienden steunt de werking van woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter. Midden december werd het toneelstuk Schatervonken gespeeld, en dat bracht 2.500 euro op. Geld dat nu gebruikt zal worden om het leven in het rusthuis nog aangenamer te maken.

—-----------------------------------------------

Jeugdhuis De Voute in Ursel organiseert op zaterdag 30 maart ‘Replay’, een feestje met techno, house en acid uit de jaren ‘80 en ‘90. De deuren gaan open om 21 uur. De inkom is gratis.

—-----------------------------------------------------

De herneming van de film ‘1.000 jaar Aalter’ door Erfgoed Aalter is een mum van tijd opnieuw uitverkocht. Enkele weken geleden werd de film van precies vijftig jaar geleden nog eens van onder het stof gehaald. De zaal zat toen afgeladen vol, waardoor Erfgoed Aalter besliste om op 19 april een tweede vertoning in te lassen.

—--------------------------------------

College ten Doorn uit Eeklo zet in op internationalisering. Momenteel zijn meer dan 130 leerlingen en leerkrachten dankzij de financiering van Erasmus+ op buitenlandse stage of studiereis. Eerder dit schooljaar gingen al 35 leerlingen en leerkrachten op stage en na de paasvakantie vertrekken er nog eens een 30-tal op studiereis.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws