Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 27 maart 2024

gepost 4 weeks ago, op woensdag, 27 maart 2024 door Crew

Stad Eeklo organiseert dit jaar drie ‘Zomerse Muziekavonden. De zomer wordt in Eeklo ingezet op vrijdag 28 juni met de eerste Zomerse Muziekavond. Dan komen Sam Gooris, zijn vrouw dj Kelly Pfaff en ook zangeres Olivia naar de Boelare.

—-----------------------------------------

De Huysmanhoeve in Eeklo is klaar om vanaf 1 april opnieuw bezoekers te ontvangen. Nadat in 2022 alle gebouwen op de site zijn aangepakt, zijn nu ook het binnenplein, de tuin, de paden en de parking klaar. Het resultaat van alle vernieuwingswerken zijn voorgesteld aan de pers, op 7 april volgt er een groot feest waar iedereen is op uitgenodigd.

—----------------------------------------

De ‘langste wilgentunnel van Vlaanderen’ in Kaprijke krijgt stilaan vorm. Je vindt de tunnel van honderd meter lang naast de fietssnelweg F423 in Kaprijke, ter hoogte van de Stationsstraat. De wilgentunnel is nu al te bezichtigen, maar de officiële inhuldiging vindt plaats op vrijdag 19 april om 18 uur.

—----------------------------------

Buurtbewoners van de Sparrebosstraat staken samen met de Eeklose groendienst de handen uit de mouwen om van hun straat een eetbare, groene straat te maken. De bewoners kregen via Meemakers een burgerbudget om van hun straat een Toekomststraat te maken met het oog op ontmoeting, vergroening, biodiversiteit, CO2-reductie, mobiliteit en verkeersveiligheid.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws