Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 29 september 2021

gepost 9 months ago, op woensdag, 29 september 2021 door Crew

Op de Expresweg in Brugge is dinsdagmiddag rond 13.30 uur een ongeval gebeurd ter hoogte van het penitentiair complex. Daarbij waren zes wagens betrokken. Het ongeval gebeurde bij het inrijden van de tunnel. De zes wagens reden in de richting van de E40 en kwamen om onduidelijke reden in aanrijding met elkaar. De materiële schade was groot. Eén inzittende moest ter controle naar het ziekenhuis.

----------------------

Maandag 4 oktober leggen de nieuwe schepenen in Eeklo de eed af tijdens een speciale gemeenteraad. Publiek is voor het eerst na corona weer welkom. Het nieuwe stadsbestuur van SMS, CD&V en N-VA legt komende maandagavond om 19.30 uur de eed af. Wie er maandagavond bij wil zijn, moet wel op voorhand inschrijven. Dat kan door een mail te sturen naar [email protected]

---------------------

De vrouwen van Ferm Ursel (Aalter) hebben de honderdste verjaardag van hun vereniging gevierd. Ferm is de vereniging die vroeger als de KVLV door het leven ging. De nationaal voorzitter Nik Van Gool kwam het bestuur feliciteren.

-------------------

Sportjournalist Ruben Van Gucht komt op zaterdag 23 oktober naar CC De Meet in Sint-Laureins, en brengt wielerverhalen mee in zijn voorstelling Sportman II. Wielertoeristenclub De Leeglopers uit Bentille organiseert de avond, vol legendarische uitspraken in de sportgeschiedenis. Kaarten reserveren kost 15 euro, en kan via [email protected].

-----------------------------

De 33 jarige Filip Smet wordt vanaf volgende week de jongste schepen in het vernieuwde schepencollege van Eeklo. Hij wil er met CD&V mee voor zorgen dat het politieke geruzie verleden tijd is, en wil als één ploeg voor Eeklo vechten. Elke dag projecten uitwerken om Eeklo beter te maken: daar kijk Filip Smet naar uit!

-----------------------

Een groep Aalternaren zet zich in voor het KinderKankerFonds en organiseert op 6 november een takeaway kaasavond voor het goede doel. Ten laatste op 25 oktober kan je bestellen en dan kan je op 6 november je kaas- of charcuterieschotels afhalen in café Domino in de Stationsstraat in Aalter.

--------------------------

De komende tijd moet het verkeer in de Bogaardestraat in Maldegem twee keer rekening houden met hinder. Op donderdag 30 september is de Bogaardestraat afgesloten tussen de Westeindestraat en de splitsing met de Oudstrijderslaan. Van maandag 4 tot vrijdag 8 oktober is de Bogaardestraat dan afgesloten tussen het viaduct en de Weggevoerdenlaan.

---------------------

RijBatterij: zo heet een gloednieuwe openluchtexpo voor elektrische en hybride wagens op ‘t Zand in Brugge. De gratis expo, op zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 oktober, toont 20 van de bekendste automerken en is elke dag vrij toegankelijk van 10 tot 18 uur. Brugse concessiehouders presenteren er hun nieuwste modellen in glazen kooien.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws