Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 30 september 2021

gepost 9 months ago, op donderdag, 30 september 2021 door Crew

Het vaccinatiecentrum Sanapolis in Sijsele blijft langer open voor de inwoners van Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins. En de rest van het Meetjesland. Na acht maanden werking staat Sanapolis dus klaar voor de verlengingen. Ook andere steden en gemeenten uit het Meetjesland zijn welkom. De Vlaamse regering zal vrijdag beslissen welke vaccinatiecentra open kunnen blijven. Sanapolis gaat dat zeker al doen.

------------------

Er staat een nieuw kunstwerk aan het nieuwe kunstencentrum ArtA’A in de stationsbuurt van Aalter. En dat heeft veel symboliek. Kunstenares Linde Ergo maakte het kunstwerk Forever. “Bij een inspirerend gebouw hoort een inspirerend kunstwerk”, zegt burgemeester Pieter De Crem (CD&V). Het beeld kocht de gemeente op de Kunstbiënnale van Rotary Aalter in het Kasteel van Poeke. Het beeld Forever toont een man en een vrouw in een kussende omhelzing.

--------------------------

De konijnenopvang Rambi uit Maldegem start een koekjesverkoop, om de broodnodige fondsen te verwerven. Rambi is als konijnenopvang actief in heel het Meetjesland. Er zijn heel wat kosten, niet alleen voor de voeding van de dieren, maar ook de dierenartskosten lopen op. Alle info ook op de Facebookpagina van Konijnenopvang Rambi.

--------------------------

Het dorp Lotenhulle viert het eerste weekend van oktober kermis.Op vrijdag 1 oktober wordt traditioneel sportief gestart met de kinderloop en avondjogging. Zaterdag 2 oktober is er om 19.30 uur in het ontmoetingscentrum een nieuwigheid met de Lootse Oktoberfeestavond. Zondag 3 oktober is er voetbal en koers in het dorp. De kermis wordt op vrijdag 8 oktober afgesloten met het mosselfestijn van WSL Lotenhulle.

-------------------

De zomer zit er zo goed als op, en dat heeft ook gevolgen voor de horeca van Eeklo. De grotere terrassen die er door de coronapandemie kwamen, moeten verdwijnen. De vergunning loopt maar tot en met zondag 3 oktober. Door de uitbreiding van de terrassen werd de rijrichting in de Teirlinckstraat tijdelijk gedraaid. Die rijrichting wordt volgende week teruggedraaid. Er is dan opnieuw eenrichtingsverkeer vanaf de Kerkstraat naar de Boelare, zoals voorheen in Eeko.

-------------------------------

Danny Plaetinck legt maandagavond de eed af als nieuwe schepen in Eeklo, en loodst de N-VA zo voor het eerst in het stadsbestuur van Eeklo. Danny Plaetinck krijgt Ringmanagement, Omgeving en Cultuur als bevoegdheden. Dus ook de verbouwing van cultuurcentrum De Herbakker valt onder zijn bevoegdheden.

---------------------------

Yasmine Mili uit Aalter zorgt samen met haar compagnon Katrien De Clerck voor een schoonheidsproduct op poederbasis. Je maakt je eigen handzeep of douchegel, door thuis poeder te mengen met kraantjeswater in een glazen, herbruikbare fles. “Een duurzaam en vernieuwend concept”, zeggen Yasmine Mili en Katrien De Clerck. Als de fles leeg is, dan koop je enkel nog de poeder refills. Info: www.moro-essentials.com.

--------------------

Brugge neemt afscheid van de traditionele kerstchalets. De kerstmarkt ondergaat dit jaar een transformatie en daar horen nieuwe kraampjes bij. De zwarte chalets moeten de kerstmarkt een moderne look geven. Daarnaast breidt de kerstmarkt ook uit naar ’t Zand. In combinatie met de lichtwandeling in een nieuw jasje, lijkt Brugge nu al goed voorbereid te zijn op de kerstperiode.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws