Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 28 september 2021

gepost 9 months ago, op dinsdag, 28 september 2021 door Crew

Brugse horeca-uitbaters moeten tot 1 januari 2022 geen terrasbelasting betalen aan de stad. Dat legde de gemeenteraad maandagavond vast. De vrijstelling geldt dus drie maanden langer dan eerder gecommuniceerd. Volgens schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open Vld) moet de maatregel extra zuurstof geven aan de horeca in de stad.

-------------------------

Het verkeer op de E40 zal de komende maanden rekening moeten houden met hinder ter hoogte van Aalter, waar geluidsschermen worden geplaatst. Die komen ter hoogte van het op- en afrittencomplex. Eerst is het verkeer richting Oostende aan de beurt, vanaf januari wisselt de aannemer van kant en zullen er werken zijn op de rijrichting Brussel. Er zal dan slechts één rijstrook beschikbaar zijn.

-----------------------------------

Hilde Lampaert mag op 4 oktober in Eeklo de eed afleggen, en wordt voor N-VA eerste schepen van de stad. Met de nieuwe bevoegdheid ‘imago en citymarketing’ moet ze Eeklo weer op de kaart zetten. En ook de lokale economie wil ze vooruit helpen: Hilde Lampaert zal winkelketens zelf contacteren, en warm maken om naar Eeklo te komen.

-----------------

De horeca is al een tijdje terug open, maar nu is ook het didactisch restaurant van het College ten Doorn in Eeklo weer open. Elke vrijdagmiddag kan je bij de leerlingen van de tweede graad ‘Restaurant en Keuken’ gaan eten. Hun eigen restaurant heet l’ Avenue. “Het is belangrijk om de leerlingen realistische praktijk- en beroepservaring op de werkvloer te laten opdoen”, zegt algemeen directeur Annick Willems van het College ten Doorn in Eeklo.

--------------------

Nog te veel fietsers zijn zonder licht op pad. Daarom is politiezone Het Houtsche (Beernem, Oostkamp en Zedelgem) opnieuw gestart met fietscontroles in de scholen, uitgevoerd door de wijkinspecteurs en vrijwilligers. Van de provincie West-Vlaanderen ontvangt de politiezone daarvoor fietscontrolekaarten.

------------------------

Na de witte lijnen enkele weken geleden, zijn in Aalter nu ook witte blokken geplaatst om het verkeer van op de Markt te verhinderen links de Bellemstraat in te slaan. De gemeente Aalter blijft pogingen ondernemen om het verkeer tegen te houden. Nu werden twee kleine witte blokken op de witte arceringen geplaatst.

------------------------

De gemeente Maldegem zet voortaan de toiletten op het gelijkvloers van het gemeentehuis open voor iedereen. Van 8 tot 19 uur kan je binnengaan langs de Marktstraat, aan de zijkant van het gemeentehuis. De poetsmedewerkers zullen de toiletten op regelmatige basis controleren en reinigen. Via onbemande camerabewaking aan de ingang, in de gang, en in de handwaszone houdt de gemeente Maldegem ook een extra oogje in het zeil.

---------------

De 10 jarige Viek Braeckevelt uit Houtem in Aalter wil kinderburgemeester worden en stuurde een brief naar burgemeester Pieter De Crem. De Crem was gecharmeerd door het initiatief, en nodigde Viek uit op het gemeentehuis. Viek Braeckevelt wil in Aalter nog wat speeltuintjes bij en zou graag naast de echte burgemeester staan, wanneer Sinterklaas zijn intrede maakt.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws