Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 27 september 2021

gepost 3 years ago, op maandag, 27 september 2021 door Crew

In Brugge is zondag iets voor het middaguur een lijk ontdekt in het kanaal, aan het Waggelwater ter hoogte van de Expresswegbrug. Het lichaam werd ontdekt tijdens een zoektocht met onder meer de Cel Vermiste Personen, de civiele bescherming en de politie. Er werden ook een sonarboot en duikers ingezet. Voorlopig zijn de omstandigheden van het overlijden nog onduidelijk. Er is wellicht geen kwaad opzet met het overlijden gemoeid. Heb je hulp nodig bij het horen van dit bericht bel dan de hulplijn op 1813 of surf naar zelfmoord1813.be

------------------------

De 15-jarige Milan uit Brugge is vrijdagavond om het leven gekomen na een steekpartij tijdens een verjaardagsfeestje in Oostkamp. De 19- jarige Jordy stak het slachtoffer neer. Milan arriveerde met een stroomstootwapen op zijn feestje. Jordy probeerde zich naar eigen zeggen te verdedigen om geen stroomstoot te krijgen en haalde uit met een mes, op straat. Het lijkt erop dat het om een uit de hand gelopen afrekening in het drugsmilieu gaat, ondanks de zeer jonge leeftijd van het slachtoffer.

--------------------

De sloop van de leegstaande winkel Pluba in het hart van Aalter, gaat nu echt van start. De projectontwikkelaar had eigenlijk graag al gestart met de sloop van het hoekpand op de Markt, Bellemstraat en Lostraat, maar heeft op vraag van het gemeentebestuur even gewacht. Mevaco gaat op die plaats nadien een nieuwbouwproject neerpoten. De sloopwerken zouden duren tot en met maandag 11 oktober.

-------------------------

Discotheken kunnen vanaf 1 oktober, na een verplichte sluiting van 18 maanden terug open gaan. Bij Club 54 in Oedelem zijn ze alvast verheugd. Je hoort tevreden uitbater Kurt: **** Kurt van Club 54 had begrip voor de opgelegd sluiting: **** en vanaf vrijdag 1 oktober kunnen de dicotheken eindelijk terug open. Kurt hoorde je van Club 54 in Oedelem.

---------------------------

Een opsteker voor de tewerkstelling in het Meetjesland. Koekjesfabrikant Lotus Bakeries uit Lembeke (Kaprijke) bouwt een extra productielijn om de nieuwe gevulde speculooskoekjes te produceren. Tegen de zomer van volgend jaar zoeken ze daarom tachtig extra personeelsleden.

----------------------

De datum voor de opening van de Action in Aalter is bekend. De keten laat weten dat de opening gepland is op zaterdag 20 november. De Aalterse Action komt in het pand recht tegenover de Carrefour, waar tot voor kort Blokker zat. Momenteel zijn de verbouwingswerken nog volop bezig. Er wordt ondertussen gezocht naar vaste medewerkers, en ook naar studenten die op drukke momenten kunnen bijspringen.

-------------------------

De Meetjesman heeft 20.000 euro klaar liggen om acties uit te werken die het welzijn van de jongeren in het Meetjesland moeten bevorderen. Het project krijgt de naam Wel Doeners. Online werden al heel wat Meetjeslandse tieners bevraagd. Nu wordt gezocht naar kinderen en jongeren van 11 tot 18 jaar oud die willen meedenken welke acties kunnen uitgerold worden. De eerste bijeenkomst staat gepland op 16 oktober, van 10 tot 16 uur in het Huis van Jef in Ertvelde. Meer info en inschrijven kan www.wel-doeners.be.

------------------------

De dorpskernvernieuwing van Sint-Laureins is klaar. Op kermiszondag werd het nieuwe kunstwerk ‘Verbonden’ onthuld. Het kunstwerk is van de hand van kunstenaar Guy Timmerman, en staat tussen de Leemweg en de Dorpsstraat, pal voor het gemeentehuis. “De naam van het kunstwerk is een verwijzing naar de sterke band die de inwoners in de gemeente hebben, en duidt ook op de verbondenheid van de vijf Sentse deelgemeenten.

-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws