Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 29 juni 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 29 juni 2022 door Crew

Op de Knokkebaan richting Maldegem heeft de aanhangwagen van een auto afgelopen dinsdag zijn lading verloren waardoor het verkeer er moeizaam verliep. Door het ladingsverlies was er stapvoets verkeer tussen Aalter Centrum en Aalter Industrie.

—---------------------------------

Wie op zoek is naar wat leesvoer voor tijdens de vakantie, kan de hele zomer oude werken op de kop tikken in de bibliotheek van Aalter. Tot en met zaterdag 27 augustus is er een verkoop van tweedehandsboeken. De collecties werden opgefrist, en de oudere werken die niet meer in de rekken liggen, worden nu verkocht.

—-------------------------------------

De leerlingen ‘Taal en Communicatie’ uit College ten Doorn in Eeklo sturen jou de vakantie in met hun podcasts ‘De wereld op je bord’. De leerlingen nemen je mee voor een culturele en culinaire uitstap naar Tunesië, Turkije of de Filippijnen Taal en Communicatie is een nieuwe studierichting in het derde jaar in het college Ten doorn in Eeklo.

—----------------------------------------------

Staat Kaprijke aan de vooravond van een gemeentefusie? De gemeenten Eeklo, Assenede, Sint-Laureins en Zelzate hebben alvast een studie rond het thema besteld, en in veel scenario’s speelt Kaprijke een cruciale rol. Tegen de zomer moeten de studieresultaten gekend zijn, en kan alles in een stroomversnelling komen. —-------------------------------

Het nieuwe bedrijventerrein ter hoogte van Krommewege/Vliegplein/ in Maldegem krijgt als naam De Campagne. Deze naam werd gekozen nadat de gemeente een oproep deed aan alle inwoners. Er werden in totaal 55 ideeën ingediend. De naam De Campagne werd zowel via de cultuuradviesraad als het participatieplatform gesuggereerd.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws