Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 29 juli 2020

gepost 4 months ago, op woensdag, 29 juli 2020 door Crew

AZ Alma in Eeklo schroeft de bezoekregeling weer ferm terug, nu de coronacijfers overal weer stijgen. Voortaan mag (opnieuw) maar één vaste bezoeker per week bij een patiënt. Bij consultaties wordt zo weinig mogelijk begeleiding toegelaten. Ook het restaurant van het ziekenhuis gaat weer dicht. Er waren de voorbije week 21 coronabesmettingen in het Meetjesland.

--------------------

Er komen geen extra beperkingen om de coronacrisis in te dijken in West-Vlaanderen. De provincie volgt de maatregelen die maandag opgelegd zijn door de Nationale Veiligheidsraad. West-Vlaanderen was lange tijd, na Antwerpen, de zwaarst getroffen provincie. Dat het de komende dagen echt strandweer wordt, zal wellicht een toestroom richting de kust met zich meebrengen. Maar de kustburgemeesters hebben al maatregelen genomen. Op elke zeedijk geldt de mondmaskerplicht, in enkele gemeenten zelfs over het hele grondgebied.

----------------

Assenede gaat als eerste gemeente in het Meetjesland in de alarmfase en kondigt extra maatregelen aan. Er waren drie nieuwe besmettingen in een week.

Hoe kleiner de gemeente, hoe sneller een nieuwe besmetting een gemeente naar de alarmfase duwt. De gemeente Assenede annuleert alle evenementen tot en met 31 augustus. De geplande evenementen in september gaan voorlopig door.

---------------------

Gisteren werd in een garagebox in de Kaaistraat in Eeklo, een zwarte Audi A5 gestolen. De wagen zou intussen onder andere gesignaleerd zijn aan de Lembeekse bossen. Wie de wagen ziet, kan contact opnemen met de politiezone Meetjesland Centrum.

-----------------------

De gemeente Aalter zet de assistentieflats Parkresidentie in Knesselare officieel te koop. Wie er vandaag woont, zal er kunnen blijven wonen. Zorg is volgens het gemeentebestuur niet de basistaak van een gemeentebestuur, en gebeurt beter door specialisten. Groen Aalter is geen voorstander van de verkoop en vindt de timing is echt niet gepast.

---------------------

In Adegem bij Maldegem start het bedrijf MicroKill. Het bedrrijf specialiseert zich in deze coronatijden op het desinfecteren van wagens, bedrijven, winkels en publieke ruimten. Via vernevelingstechniek helpt MicroKill, mensen en bedrijven een gezonddere toekomst te bieden en beter samen te leven met virussen.

-----------------------

Waar normaal sterrenzaak L.E.S.S. op ’t Zand in Brugge is, kan je sinds kort vijf soorten ijsjes bestellen bij Iceconic. Dat is een gloednieuw ijsjesmerk. FrieslandCampina en het merk Debic werken daarvoor samen met topchef Gert De Mangeleer, die de smaken bedacht.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws