Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 30 juli 2020

gepost 4 months ago, op woensdag, 29 juli 2020 door Crew

Nadat de Nationale Veiligheidsraad op maandag al een reeks coronamaatregelen verscherpte, kondigt ook het lokaal bestuur van Aalter een reeks nieuwe maatregelen af om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Die gaan vandaag in op donderdag 30 juli. Enkele van die maatregelen zijn dat de biblioteken in Aalter terug werken met het afhaalsysteem en ook de zwembaden sluiten. De reden van deze maatregel legt schepen van sport en economie Mathias Vandewalle uit: *****

Aalter bevindt zich niet in de gevarenzone, de cijfers met aantal besmettingen hoor je van waarnemend burgemeester Patrick Hoste: **** Duidelijke boodschap was dat van Burgemeester Hoste uit Aalter.

------------

De gemeente Maldegem plaatst borden aan de verschillende grensovergangen met Nederland. Met deze borden wil het bestuur van Maldegem vragen om ook in Nederland rekening te houden met de basisregels ter bestrijding van het coronavirus: draag een mondmasker, houd afstand en was regelmatig je handen.

-------------

Eeklo ontrolt nieuwe plannen voor de site van de Paterskerk, in het hartje van de stad. In het klooster achter de kerk komen stadsdiensten. De tuin naast het klooster wordt een nieuw stadspark. Links van de Paterskerk zal een priv├ępartner een nieuw woonproject bouwen, en daaronder moet een ondergrondse centrumparking voor 200 wagens komen. Het startschot wordt nu gegeven, maar de realisatie zal nog enkele jaren duren gezien de omvang van de werken op de site van de Paterskerk in Eeklo.

--------------------

Aalter heeft enkele verstrengingen gelanceerd in de strijd tegen corona. Wie over de Markt van Aalter loopt, moet een mondmasker dragen. Dus ook wie gewoon op de Markt van Aalter wandelt, moet vanaf nu een mondmasker dragen. Aalter vraagt het mondmasker ook te dragen in winkelstraten wanneer het druk is. Deze extra maatregelen komen er uit voorzorg zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste: **** De biblioteken, de sportcomplexen en het zwembad van Aalter zijn gesloten, we gaan echter niet naar een complete lock down: ***** aldus waarnemend burgemeester Patrick Hoste over de extra genomen maatregelen.

-----------------

Maldegem en Eeklo hebben elk 3 corona besmettingen. Schepen Mathias Vandewalle somt de aantal coronabesmettingen in Aalter op: ***** Je hoorde Mathias Vandewalle, schepen van sport, welzijn en economie in Aalter.

-----------------

Er zijn al 176 Bruggelingen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Annick Lambrecht (sp.a) opvroeg. De eerste gerapporteerde overledene was op 22 maart en tot op vandaag is de laatste overledene gerapporteerd op 28 juni. Zowat de helft van de overlijdens gebeurde in een woonzorgcentrum, de andere helft in een ziekenhuis.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws