Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 28 juli 2020

gepost 9 months ago, op maandag, 27 juli 2020 door Crew

Maldegem heeft in de strijd tegen corona een systeem van lokale contactopsporing opgezet, in samenwerking met de huisartsen.

Maldegem heeft de voorbije week drie nieuwe coronabesmettingen, waaronder nog één het afgelopen weekend. De cijfers blijven wel nog onder de alarmdrempel, maar Maldegem wil zich wapenen tegen een eventuele opflakkering.

------------------

De politie van Brugge gaat de komende tijd strenger optreden tegen horeca-uitbaters die de coronamaatregelen overtreden. Er werden in Brugge al een viertal obers persoonlijk beboet omdat ze geen mondmasker droegen of het niet correct droegen. Er was op de Eiermarkt zelfs een café dat een bord plaatste waarop stond dat je binnen kon dansen. Iets wat uiteraard verboden is tijdens deze coronamaatregelen.

---------------

Groen Aalter vraagt zekerheden over de toekomst van het Kasteel van Poeke, nu de gemeente het overdraagt aan de Vlaamse overheid. Bij de overdracht is er geen enkele voorwaarde terug te vinden in het dossier. Je hoort daarover Mieke Schauvliege die zich richt tot het gemeentebestuur: **** Burgemeester Pieter De Crem reageerde scherp : ***** aldus burgemeester De Crem over de overname van het Kasteel van Poeke door Vlaanderen.

------------------

De Vlaamse overheid maakt dit jaar 10,5 miljoen euro vrij voor structureel onderhoud van de N31 Expresweg in Brugge tussen de Bevrijdingslaan en de Blankenbergse Steenweg. Het bestek is opgemaakt en moet nu goedgekeurd worden. Daarna volgt de aanbestedingsprocedure. Er werd al een hinderinschatting gevraagd en de vier verschillende fases werden besproken met de lokale en federale politie.

-------------------

De stad Eeklo stelt enkele vacatures open. Er wordt gezocht naar een administratieve medewerker, naar een gemeenschapswachter, een kok en een informatiecoördinator. Alle inlichtingen over de functies en de nodige profielen vind je via www.eeklo.be.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws