Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 27 juli 2020

gepost 9 months ago, op zondag, 26 juli 2020 door Crew

Aalter en Maldegem legden afgelopen zaterdag geen extra coronamaatregelen op, bovenop de federale maatregelen. In Eeklo is mondmasker-plicht bijkomend nodig in de zone waar ook het betalend parkeren geldt. Aalter heeft de voorbije maand zes nieuwe besmettingen gehad. Eeklo had 1 nieuwe coronabesmetting de voorbije maand. Er zullen in de regio extra ploegen de baan opgestuurd worden die controle uitvoeren op het dragen van mondmaskers.

-------------------

Het onthaal van de politiezone Aalter werkt vanaf vandaag enkel nog op afspraak en voor dringende aangiftes. Dat doen ze naar aanleiding van de heropflakkering van het coronavirus. Tijdens de eerste coronagolf was het onthaal van de politiezone ook enkel open op afspraak.

--------------------

In de Sint-Maria-Aalterstraat in Aalter is in de nacht van zaterdag op zondag een appartementsgebouw even ontruimd voor een keukenbrand. De bewoner van een van de appartementen merkte de brand in zijn keuken op en probeerde het vuur zelf nog te doven. Volgens de eerste vaststellingen zou de brand ontstaan zijn door een pot die op het vuur bleef staan.

---------------------

Burgemeester Leopold Lippens van Knokke-Heist roept op om ook een mondmasker te dragen wanneer ze de Nederlandse grens oversteken.

Nu het dragen van een mondmasker verplicht is op heel wat plaatsen in België is de burgemeester bezorgd om zijn inwoners die de grens oversteken. In Nederland is het mondmaskerbeleid veel soepeler en dat vindt de burgemeester niet kunnen.

-----------------

Op 1 augustus spelen Club Brugge en Antwerp de uitgestelde bekerfinale in en gesloten Koning Boudewijnstadion. Op een groot ledscherm zou vanop het Jan Breydelstadion vanuit tweehonderd wagens naar de finale gekeken kunnen worden.

Maar dat gaat niet door, want Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) laat het initiatief niet toe. “Het risico is momenteel te groot”, vindt hij. “Supporters zouden mogelijk toch uit hun wagen kunnen komen als er bijvoorbeeld gescoord wordt.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws