Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 24 juli 2020

gepost 10 months ago, op vrijdag, 24 juli 2020 door Crew

De coronakaart met nieuwe besmettingen begint nu ook in de streek van het Meetjesland lichtjes te kleuren. Nergens wordt momenteel de alarmfase bereikt, maar er zijn in onze regio de voorbije zeven dagen toch weer verschillende nieuwe besmettingen vastgesteld.

------------------

Horeca Oost-Vlaanderen zet zijn leden ertoe aan een QR-code aan te vragen. Met die code kunnen klanten van restaurants en caf├ęs hun gegevens zelf registreren. Uitbaters moeten dan geen tijd steken in de administratie om vanaf morgen de gegevens van hun klanten te noteren. Die verplichting komt van de veiligheidsraad, en moet het makkelijk maken om mensen op te sporen die in dezelfde zaak waren als eventueel besmette personen.

----------------------

De stad Gent en Brugge hebben beslist dat een mondmasker verplicht wordt in het hele centrum van de stad. Ook op de zeedijk van Zeebrugge en Blankenberge is een mondmasker dragen verplicht. Met infoborden zal mondmaskerplicht in de afgebakende zone worden aangeduid.

------------------

Survivalrun Meetjesland schrapt de organisatie van het Belgisch kampioenschap survivalrun, dat normaal op 22 november in Adegem bij Maldegem zou plaatsvinden.

De maatregelen zijn moeilijk haalbaar in de accommodatie die ter beschikking is. Een annulering van de Survivalrun was dan ook de enige rationele beslissing die het bestuur kon nemen.

----------------------

Langs de E40 tussen de Lostraat en het Loveld legt de gemeente Aalter momenteel een bekken aan dat meer dan 10 miljoen liter water kan bufferen. Wateroverlast in de buurt moet dan ook verleden tijd zijn. Het graafwerk voor het nieuwe waterbekken is klaar en na het bouwverlof wordt het meer technische deel afgerond.

----------------

Door de aanstelling van Carina Van Cauter als nieuwe gouverneur van Oost-Vlaanderen krijgt eerste opvolger en Maldegems burgemeester Bart Van Hulle een zitje in het Vlaams Parlement. Bart Van Hulle kijkt er alvast naar uit en zal onze regio er voldoende onder de aandacht brengen.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws