Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 29 januari 2020

gepost 8 months ago, op woensdag, 29 januari 2020 door Wim Van Geert

CD&V mag niet in een nieuwe federale regering stappen zonder N-VA. Dat zeggen toch alle CD&V-burgemeesters uit het Meetjesland en de regio Deinze.

Het Laatste Nieuws deed een rondvraag bij alle oranje burgemeesters in Vlaanderen, om te horen hoe zij staan tegenover een regeringsdeelname van CD&V zonder N-VA. Het standpunt in onze regio is duidelijk, met een unanieme voorkeur voor enkel regeren met de N-VA er bij.

---------------------------------

Het streekziekenhuis AZ Alma uit Eeklo zegt goed voorbereid te zijn op de eventuele komst van een patiënt met het coronavirus.

De vrees bestaat dat het coronavirus dat uit China komt overgewaaid ook in Vlaanderen slachtoffers kan maken. In Europa zijn al besmettingen vastgesteld, maar België blijft voorlopig buiten schot. AZ Alma heeft de gepaste procedures om snel en efficiënt te kunnen reageren op eventuele virussen. Zo kan snel een isolatiekamer gecreëerd worden.”

----------------------------

De toekomstige krijtlijnen van de industriegebieden, landbouwgronden en bosgebieden in Tielt zijn eindelijk vastgelegd. De Raad van State heeft na bijna drie jaar het beroep tegen de provinciale ruimtelijke afbakening van Tielt verworpen. De eerste plannen dateren al uit november 2014.

De plannen voor het kleinstedelijk gebied Tielt bepalen waar kan gebouwd worden, waar groen komt en waar industrie thuishoort.

------------------------------

Blankenberge organiseert nog enkel op twee dagen per jaar vuurwerk in de stad: op de nationale feestdag 21 juli en in de nacht van oud naar nieuw.

Diereneigenaars weten dan ook meteen wanneer ze zich aan vuurwerk kunnen verwachten en kunnen zich hierop voorbereiden.

---------------------------

Er moet dringend iets gebeuren met de kerktoren van de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk op het Oostveld in Eeklo. De kerktoren brokkelt af en komt steeds in slechtere toestand. Zo erg zelfs dat werkmannen momenteel niet meer op de toren mogen. “Ofwel moet er een peperdure restauratie komen, ofwel moet de kerktoren afgebroken worden”, zegt schepen Marc Windey.

-------------------------------

Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) van Eeklo laat camerabewaking installeren in zijn bureau op het Stadskantoor. Een veiligheidsmaatregel voor mocht het eens uit de hand lopen tijdens een zitdag, waarop hij inwoners ontvangt. Wie op gesprek gaat bij de burgemeester van Eeklo houdt er vanaf nu beter rekening mee dat alles gefilmd wordt. Het gaat enkel om beelden. Geluid van de gesprekken wordt niet opgenomen.

-------------------------------

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist overweegt op termijn een ‘geveltaks’ in te voeren. Momenteel loopt een studie om de mogelijkheden daarvan te onderzoeken. Handelaars zouden volgens de gevellengte van hun zaak een taks betalen waarmee handelskern-ondersteunende acties gefinancierd worden.

Het is één van de potentiële maatregelen waarmee Knokke-Heist de beleving in de winkelstraten wil verhogen. Oppositiepartij N-VA is echter tegen die denkpiste en noemt dit een pestbelasting.

-------------------------

De heraanleg van ’t Zand, Brugges grootste plein, heeft uiteindelijk zestien miljoen euro gekost. Dat blijkt uit de uiteindelijke afrekening.

’t Zand kreeg een noodzakelijke vernieuwing in 2017 en 2018. De oorspronkelijke kostprijs was 13,3 miljoen euro. De totale kostprijs ligt, twee jaar later, toch nog bijna drie miljoen hoger.

-----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws