Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 27 januari 2020

gepost 4 years ago, op woensdag, 29 januari 2020 door Wim Van Geert

Maldegem wil de veiligheid verhogen, en denkt na over de plaatsing van zogenaamde ANPR-camera’s en de komst van trajectcontroles.

Inzetten op een bereikbaar en veilig Maldegem is een van de krachtlijnen uit het meerjarenplan van het nieuwe gemeentebestuur van Maldegem.

Maldegem wil in de strijd naar meer veiligheid ook inzetten op een veilige omgeving voor alle weggebruikers, van voetgangers over fietsers tot autobestuurders. Er zullen ook een pak centrumstraten vernieuwd worden.

---------------------

Een lijnbus heeft zich deze gisteren vastgereden op de parking van basisschool Sint-Franciscus in Knesselare. De chauffeur kwam vast te zitten in de zachte ondergrond van een plantenperkje in de Kloosterstraat en kon daardoor niet verder rijden. Een kraanwagen moest ter plaatse komen om de bus uit de benarde situatie te hijsen. Omdat de werken naast de rijbaan gebeurden, was er geen verkeershinder.

-------------------

De stad Brugge wil het Kerkebeekpad volledig doortrekken van het station tot aan het park De Rode Poort. Zo zou het pad voor voetgangers en fietsers volledig door Sint-Michiels lopen.

--------------------------

Carnaval leeft amper in Aalter, maar daar wil voetbalclub KV Eendracht Aalter verandering in brengen met de eerste carnavalsneukeltocht. Dat zegt ook Tom Goethals *****

Dat was Tom Goethals van Eendracht Aalter over de carnavalsneukeltocht die doorgaat op vrijdag 21 februari.

------------------------

Het marktplein van de Markt van Aalter is sinds vorige week al afgesloten met een ketting. De handelaars die kunnen echter tot wat velen beweren makkelijk beleverd worden. De paaltjes zijn immers wegneembaar, dat zegt ook waarnemend burgemeester Patrick Hoste ****

De ketting rondom de Markt van Aalter is er vooral om de voetganger te beschermen.

***** Je hoorde waarnemend burgemeester Patrick Hoste over de ketting die vorige week, rondom de markt van Aalter werd geplaatst.

-----------------------

Gisteren gebeurde in de Westkapellestraat in Knokke-Heist een zwaar ongeval. Door een nog onbekende reden raakte een wagen, die richting Heist reed, van de baan en raakte daarbij frontaal een boom. De klap was enorm. Als bij wonder raakte de bestuurder slechts lichtgewond. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval en de takelwerkzaamheden was de Westkapellestraat in beide richtingen voor het verkeer afgesloten. Er waren bij het ongeval geen andere voertuigen betrokken.

----------------------

Het stuk Stationsstraat net voor de spoorwegbrug in Moerbrugge, bij Oostkamp, wordt komende zomer heringericht. Doel is de verkeersveiligheid verhogen. De kosten voor het project bedragen ongeveer 700.000 euro.

De Stationsstraat is vanaf de rotonde aan Bpost tot en met het kruispunt met de Moerbrugsestraat al langer aan vernieuwing toe. De gemeenteraad van Oostkamp keurde nu het definitieve ontwerp voor de herinrichting van de straat goed. Als alles goed gaat, wordt het wegdek komende zomer vernieuwd in asfalt.

----------------------

De stad Brugge en het Foodlab gaan op zoek naar 5.000 Brugse gezinnen die minder voedsel willen verspillen. Daarvoor trekt Brugge 120.000 euro uit. Er worden workshops gegeven, personeel ingezet en eetgewoontes geanalyseerd. Zin om mee te doen? Schrijf je dan in op [email protected].

----------------------------



  • Bron: Het Laatste Nieuws