Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 27 januari 2020

gepost 4 years ago, op maandag, 27 januari 2020 door Wim Van Geert

De nieuwe fusiegemeente Aalter schrapt de geboortepremie van 50 euro. Een cadeautje dat ouders in Knesselare vroeger kregen van de gemeente.

Na het schrappen van de premie voor onthaalouders, gaat nu ook de geboortepremie er uit. Dat Knesselare door de fusie zwaar getroffen wordt, wil de meerderheid niet horen. “De belastingen zijn voor de inwoners van Knesselare zwaar gedaald, de dienstverlening gaat er op vooruit, en er is het gratis recyclagepark. De komende jaren zal meer dan de helft van de geplande investeringen in Knesselare en Ursel gebeuren”, klinkt het nog bij het gemeentebestuur van Aalter.

----------------------------

Het gemeentebestuur van Maldegem gaat op zoek naar een locatie voor een nieuwe grote centrumparking. Waar de nieuwe parking moet komen, is momenteel onduidelijk. Budget voor een nieuwe parking is in het meerjarenplan niet voorzien.

-------------------------

Het nieuwe Politiehuis van de politiezone Meetjesland Centrum is officieel geopend, en daarvoor zakte de absolute politietop af naar Eeklo.

Het nieuwe Politiehuis in de Raverschootstraat in Eeklo is vanaf nu de uitvalsbasis voor alle politiewerk in Eeklo, Kaprijke en Sint-Laureins. Er werd acht miljoen euro geïnvesteerd. De politie Meetjesland Centrum ruilt daarmee zowat het slechtste politiecommissariaat van het land op de Tieltsesteenweg voor het Politiehuis van de toekomst. Voor de opening kwam minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V), de grote baas van de politie, naar Eeklo.

------------------------

Bij de Brugse politie is een onderzoek bezig naar de inbraak-golf van vorige week in in Assebroek en Sint-Kruis. Je hoort de woordvoerder van de politie in Brugge Lien Depoorter. *****

Probeer de inbrekers ook een stapje voor te zijn. *****

Je hoorde Lien Depoorter met enkele preventieve maatregelen om een inbraak te voorkomen.

---------------------

De gemeente Maldegem wil het cultureel centrum Den Hoogen Pad verhuizen van deelgemeente Adegem naar het centrum van Maldegem. Waar de nieuwe cultuurtempel moet komen, wordt momenteel onderzocht. De site naast de Courtmansschool in de Katsweg staat momenteel bovenaan het verlanglijstje, maar zeker is dat nog niet.

CD&V Maldegem is niet opgezet met de gang van zaken. Aan de ene kant gronden kopen, en aan de andere kant een school overlaten. CD&V Maldegem vindt deze opgezette ruilhandel werkelijk schaamteloos. Voor de bouw van een nieuw cultureel centrum, moet dus een prachtige school die volgend schooljaar 150 jaar bestaat opgeofferd worden”, klinkt het nog.

-------------------------

De brandweer rukte in de nacht van zaterdag op zondag uit naar de Eikendreef in Wingene. Daar was brand uitgebroken in een woning die dienst doet als buitenverblijf van een echtpaar uit groot-Moorslede. Het koppel werd gewekt door een rookmelder en kon probleemloos ontkomen. Iets voor half vier sloegen ze alarm. De brandweer had de situatie vrij snel onder controle. Het is niet duidelijk hoe groot de schade precies is.

------------------------

De opening van de nieuwe kinderopvang in de oude kerk Sint-Jozef in Eeklo wordt nog maar eens uitgesteld. Er is asbest gevonden in de ondergrond rond de kerk, en de stad wil dat eerst professioneel laten verwijderen. De opening van de nieuwe kinderopvang wordt met enkele maanden uitgesteld, wellicht tot net voor de zomer.

----------------------------

Huis van Het Kind krijgt van de Vlaamse Overheid een subsidie.

Wat het Huis van Het Kind doet vragen we aan Griet van de jeugdienst in Pittem: ****

Ook op scholen is er een brugfiguur die meteen in contact staat met het Kind. ******

Je hoorde Griet van de jeugdienst in Pittem over het Huis van Kind.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws