Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 24 januari 2020

gepost 4 years ago, op vrijdag, 24 januari 2020 door Wim Van Geert

Het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis draaide gisteren op halve kracht door ernstige computerproblemen. Mailen lukt niet meer en de administratieve dienst ligt zo goed als plat, maar het zou niet om een cyberaanval gaan.

Het ziekenhuis benadrukt dat de patiëntveiligheid niet in het gedrang komt en dat de operaties gewoon kunnen blijven plaatsvinden. Alle middelen en mensen werden ingezet om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.”

-----------------

Bij de Brugse politie is opnieuw een aangifte binnengelopen van een inbraak in Assebroek.

Woensdagmiddag sloegen dieven toe langs de Weidestraat in Assebroek. Volgens de eerste vaststellingen was er geen buit. De inbraakgolf blijft zo wel aanhouden. Sinds de jaarwisseling werd al meer dan 20 keer ingebroken in Sint-Kruis en Assebroek. Woensdag nog maakte de politie bekend dat de bestrijding van woninginbraken ook de komende jaren als prioriteit worden aanzien.

------------------------

Aalter biedt elk van de 29.000 inwoners van de nieuwe fusiegemeente de kans om gratis compost af te halen, die je kan gebruiken in je tuin.

Aalter beschikt al sinds eind jaren tachtig over een eigen composteringsinstallatie in de Durmelaan. Die machine zet het groenafval uit de Aalterse tuinen om naar compost. Het groencomposteringspark in Aalter is open op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag.

-------------------------------------

Eeklo start het project Work@Eeklo en wil daarmee de brug slaan tussen schoolverlaters en de bedrijven in de stad. De stad Eeklo telt heel wat moderne en innovatieve bedrijven, en is anderzijds ook een echte scholenstad. De stad wil de laatstejaarsstudenten kennis laten maken met de bedrijven in de stad, en dus hun potentiële werkgevers voor later.

---------------------------------

Van 7 februari tot 1 maart staat er weer een overdekte ijspiste op de Markt van Maldegem. De schaatspiste is normaal open van 10 tot 21.30 uur. Op maandag, dinsdag en donderdag sluit de schaatspiste om 18 uur, behalve in de krokusvakantie.

Elke zaterdagvoormiddag en zondagvoormiddag is er schaatsgewenning voor kinderen onder de 12 jaar. Op woensdagnamiddag is er kinderdisco en gratis grime.

--------------------------

Net buiten de haven van Zeebrugge zijn gisterenvoormiddag 23 transmigranten gevonden in een koelwagen. Dat bevestigt de federale politie. “Niemand van de gevonden personen is in levensgevaar”, zegt een woordvoerster. West-Vlaams gouverneur Carl Deacluwé ijvert voor extra maatregelen. We zijn tweemaal door het oog van de naald gekropen”, aldus Decaluwé. De 23 transmigranten in de koelcontainer werden per toeval ontdekt toen een deel van de lading moest overgeladen worden.

-------------------------

Projectontwikkelaar Brody zal drie nieuwe woonblokken met ondergrondse parkeergarage bouwen naast het Witte Huis in de Staatsbaan in Adegem. Voor dat kan, onderzochten archeologen het bouwterrein. Eerder werden in de buurt al archeologische resten gevonden. Eerst werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Toen bleek dat er effectief kans was op vondsten, volgden de opgravingen. “Alles samen werden in Adegem minstens drie gebouwen opgegraven uit de bronstijd en Romeinse tijd.

-----------------------------

De uitkijktoren van 21 meter hoog in provinciaal domein Het Leen in Eeklo kan normaal gezien volgende week, op woensdag 29 januari, open voor het publiek.

In de bossen van Het Leen werd vorige zomer een grote uitkijktoren gebouwd, van waarop je een uitzicht hebt over het hele natuurdomein op de grens van Eeklo en Lievegem. De toren werd drie maanden geleden officieel geopend, maar er werd ontdekt dat er stabiliteitsproblemen waren. Vooral bij hevige wind zou het niet helemaal veilig geweest zijn om de toren te betreden. De provincie nam het zekere voor het onzekere en sloot de uitkijktoren af voor alle bezoekers. De voorbije weken werd gewerkt aan de stabiliteit.

------------------------------

Na de lokale sp.a-afdeling reageert nu ook N-VA Oostkamp op de verhoging van de milieuheffing en de duurder wordende huisvuilzakken in de gemeente. N-VA pleit ervoor om ook in Oostkamp een gedifferentieerd afvaltarief in te voeren, waarbij elk gezin betaalt per kilo afval dat ze produceren. “De prijzen van de recyclageparken in onze gemeente moeten ook beter afgestemd worden op die in de buurtgemeenten. Er moet een variabel tarief komen volgens het principe “de vervuiler betaalt” en iedere Oostkampenaar zou een gratis volume groenafval moeten krijgen.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws