Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 30 januari 2020

gepost 4 months ago, op maandag, 3 februari 2020 door Wim Van Geert

De politie van zone Meetjesland Centrum heeft heel wat overtredingen vastgesteld bij een controleactie op zwaar vervoer. Een beroepschauffeur mocht na een eerdere veroordeling nog niet rijden en bij een andere was er een ontploffingsgevaar aan de LNG-tank. De politie bekeurde ook een chauffeur die niet genoeg afstand hield van zijn voorligger, een andere chauffeur die de landencode in de tachograaf niet had ingegeven en een ook een bestuurder waarvan de lading niet goed vastgemaakt was.

--------------------------

Volgens gemeenteraadslid in Brugge : Stefaan Sintobin van Vlaams Belang heeft ’t Zand nood aan een eyecatcher. *****

Zoals we reeds gisteren melden in dit Kix regionieuws is de totale kostprijs van de heraanleg van ’t Zand, bijna 3 miljoen euro hoger. Dit zou komen door werken die niet door de stad zijn gevraagd - Gemeenteraadslid Geert Van Tieghem van NVA: ***

Schepen van financiën in Brugge Mercedes Van Volcem weerlegt de kritiek. ****

Uitleg was dat van schepen van financiën Mercedes Van Volcem over de 3 miljoen euro meerkost bij de heraanleg van ’t Zand in Brugge.

-----------------------------------------

Defensie organiseert op woensdag 18 en donderdag 19 maart 2020 een grootscheepse militaire oefening in Aalter, en zoekt daarvoor figuranten.

De oefening van het 11de Bataljon Genie van Defensie, met het vliegveld van Ursel als centraal punt, strekt zich uit over het grondgebied van Aalter, Maldegem, Lievegem en Eeklo. Defensie zoekt 500 burgers, van 7 jaar of ouder, die de rol van slachtoffer van een natuurramp willen vertolken en eventueel de nacht kunnen doorbrengen in ‘crisisgebied’. Interesse? Kom dan naar een infomoment over deze militaire oefening op woensdag 5 februari 2020 om 19.00 u in het auditorium van het gemeentehuis Aalter-centrum.

-----------------------

De politie van Brugge meldt onze redactie dat het drugsteam van de Brugse recherche op donderdag 23 januari binnen viel in diverse woningen in Brugge. Dat gebeurde in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar enkele drugsdealers. Drie mensen moesten daarna voor de onderzoeksrechter verschijnen en werden aangehouden. Zij verblijven intussen in de Brugse gevangenis.

De speurders van de Brugse politie stootten op een aanzienlijke buit. Volgende zaken werden aangetroffen en in beslag genomen: 7,7 kg marihuana - 140 gr hasj

350 gr cocaïne en 11 500 euro cash geld

In het nieuwe Zonaal Veiligheidsplan is de jacht op drugsdealers één van de prioriteiten voor het Brugse Korps.

-------------------------

Acht gemeenten hebben een nieuw gezamenlijk klimaatactieplan klaar. In Wingene werd het plan voorgesteld door schepen voor milieu Brecht Warnez: ****

Wingene zal ook gevels scannen om na te gaan of woningen voldoende geïsoleerd zijn: **** Brecht Warnez, schepen van Milieu in Wingene over de maatregelen voor het klimaatactieplan.

----------------------------

Aalter telt heel wat verenigingen en bedrijven. Om hen te ondersteunen stelt het gemeentebestuur in elke kern één of meerdere zalen ter beschikking.

Aalter heeft een rijk en bruisend socio-cultureel leven. Voor de organisatie van al die activiteiten kunnen verenigingen gebruik maken van het gemeentelijk patrimonium. Ook bedrijven op zoek naar een ruimte voor events of meetings kunnen aankloppen bij het gemeentebestuur om een zaal te huren.

Het bestuur heeft nu 22 zalen op 19 verschillende sites in haar portefeuille, in elke deelkern minstens één.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws