Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 31 januari 2020

gepost 4 months ago, op maandag, 3 februari 2020 door Wim Van Geert

De stad Eeklo had een maand geleden op de nieuwjaarsreceptie een nieuw logo voorgesteld. Gemeenteraadslid in Eeklo Koen Loete kan zich echter niet vinden in het nieuwe logo: **** Koen Loete vroeg ook waarom een spreiding van een nieuw logo een jaar duurt. Uitleg hierover geeft Burgemeester in Eeklo Luc Vandevelde: ***** Burgemeester Luc Vandevelde van Eeklo was dat, verder geeft hij aan dat Eeklo opnieuw bruist en dat willen ze eigenlijk ook symbolisch onderstrepen met dit nieuw logo.

-----------------------

De nieuwe verkeerssituatie aan het kruispunt van de Markt en de Bellemstraat in Aalter begint te wennen. Het aantal boetes daalt.

Twee weken geleden werden daar op een week tijd nog 34 boetes uitgeschreven. Vorige week zakte dat aantal volgens de politie al naar negen boetes. De politie houdt nog steeds elke dag controles, ook met de anonieme wagens.

---------------------------------

Knesselare zet zich zondag 2 februari in de kijker met een grote feesttent op De Plaats. Dat zegt ook Pieter Steyaert. ****

Met het feest willen de handelaars en horecazaken, Knesselare op de kaart blijven zetten. *****

Je hoorde Pieter Steyaert van de Litanie in Knesselare over het dorpsfeest van nu zondag 2 februari.

-------------------------

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakt uit met een splinternieuwe IVECO-sectiewagen. De wagen is ruim genoeg voor het transport van een volledige sectie.

Een sectie bestaat uit negen personen, waaronder een sectiechef, een chauffeur en zeven sectieleden. In de wagen is ook voldoende opbergruimte voor het beschermingsmateriaal. Bij de aankoop had het politieteam veel aandacht voor het comfort en de veiligheid van de sectieleden. De sectiewagen wordt vooral ingezet tijdens ordediensten, manifestaties, grootschalige acties en evenementen.

----------------------

Het Coronavirus verspreidt zich steeds verder. In ons land is voorlopig nog niemand besmet. Maar de ziekenhuizen verhogen gevoelig de waakzaamheid. Ook in het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt gelden speciale maatregelen.

Alle Vlaamse ziekenhuizen hebben ondertussen een reeks maatregelen opgesteld voor het ziekenhuispersoneel. We zitten met een griepepidemie dus sowieso zijn er veel mensen die koorts hebben of hoesten. De kans dat je griep oploopt, is vandaag veel groter dan dat je met het Coronavirus besmet raakt.

-------------------------

Maldegem is in volle voorbereiding voor de Parkcross van woensdag 5 februari, en maakt er opnieuw een volksfeest van.

De cross vindt plaats in het Sint-Annapark in het hartje van Maldegem. Dat zegt ook Open VLD schepen van Evenementen in Maldegem PeterVan Hecke. ******

Er zijn dus grote namen van renners te spotten. Maldegem voorziet voor de Ethias cross van 5 februari, ook voldoende parking. ******

Om bezoekers en deelnemers vlot van en naar het park te brengen gelden ook enkele verkeersmaatregelen. ****** Je hoorde schepen van Evenementen in Maldegem Peter Van Hecke over de Parkcross die op 5 februari doorgaat.

-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws