Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 28 oktober 2020

gepost 3 years ago, op woensdag, 28 oktober 2020 door Crew

Provinciegouverneur Carina Van Cauter kan zich vinden in de extra maatregelen, die de Vlaamse regering vanaf vrijdagavond oplegt, in de strijd tegen het coronavirus. “Dit is wat de Oost-Vlaamse burgemeesters voor ogen hadden", reageert ze.

Het merendeel van de burgemeesters was vragende partij om in heel de provincie uniforme en stengere maatregelen in te voeren. Gouverneur Carl Decaluwe in West-Vlaanderen wil nu vooral inzetten op handhaving zodat iedereen zich aan de regels houdt.

-------------------

Basisschool De Meidoorn in Eeklo heeft een omgekeerde versie van afstandsonderwijs getest. De juf gaf thuis les voor haar webcam, en de kinderen volgden gewoon in de klas. Juf Céline van het zesde leerjaar moest noodgedwongen een week thuis blijven, omdat ze in contact gekomen was met een hoogrisicocontact. De juf was niet ziek, maar mocht toch niet naar school komen.

---------------------------

Gemeenteraadslid Paul Beheyt van Vlaams Belang merkte op dat er in Aalter parkings zijn bijgekomen voor anders-mobiele bestuurders --- Je hoort Paul Beheyt ***

Schepen Patrick Hoste legt uit hoe deze parkings voor anders-mobiele bestuurders er zijn gekomen: *********

-----------------

De stad Brugge heeft in samenwerking met parkeerbeheerder Interparking beslist om het huidige systeem van twee uur gratis parkeren onder ’t Zand met twee maanden te verlengen. Concreet wil dit zeggen dat de bezoekers van Brugge nog tot 31 december kunnen genieten van het gunsttarief.

------------------------

De gemeente Aalter sluit tijdelijk de kleuterafdeling van de kinderopvang in Aalter-Brug, omdat een van de begeleiders corona heeft.

Enkel de afdeling van de kleutertjes moet dicht, en dat tot en met vrijdag 6 november. De kinderen van de lagere school kunnen wel nog naar de opvang in Aalter-Brug, maar de opvang van de kleuterafdeling moet even dicht.

-----------------------

Maldegem zal de komende weken extra inzetten op ondersteuning van de meest kwetsbare inwoners. Dat gebeurt met een boodschappendienst en telefoontjes.“De huidige ontwikkeling van het coronavirus is zorgwekkend”, zegt burgemeester Bart Van Hulle. Voor de boodschappendienst kan je boodschappen doorgeven via het gratis nummer 0800/965.24 of via [email protected].

----------------

In Aalter doken het afgelopen jaar over digitale infoborden op. Gemeenteraadslid voor Groen Peter Cornelis merkt op dat de borden in Ursel meer niet werken dan wel: ******** Schepen voor ICT: Mathias Van de Walle legt uit dat het touch screen door de corona maatregelen niet werken. ************* Op 1 jaar tijd waren er 30.000 passanten langs het digitale infobord van Ursel.

-----------------------------

Deze week kan je in de serres van het College ten Doorn in Eeklo chrysanten kopen, die gekweekt werden door de leerlingen van de land- en tuinbouwafdeling.

Vorig schooljaar was het nog wat onzeker of de duizend gekweekte chrysanten door de coronacrisis niet doelloos in de grond zouden blijven staan maar uiteindelijk kunnen de bloemen toch verkocht worden. De chrysanten werden geteeld door de leerlingen van de school, en worden nu verkocht aan 3,5 euro per stuk.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws