Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 27 oktober 2020

gepost 3 years ago, op maandag, 26 oktober 2020 door Crew

De coronadrukte laat zich nu ook voelen in het AZ Alma in Eeklo, het streekziekenhuis van het Meetjesland. Maandagmiddag waren daar 21 coronapatiënten opgenomen. In vergelijking met andere ziekenhuizen valt dat aantal mee, maar het is toch een verdubbeling van het cijfer tien dagen geleden.

-------------------

Er komen geen kerstmarkten of ijspistes in West-Vlaanderen dit jaar. Dat heeft gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) beslist na overleg met de burgemeesters. Het eerder ingestelde verbod, dat tot 19 november liep, wordt verlengd tot en met 3 januari. “Over het voorstel waren alle 64 burgemeesters het eens", zegt Decaluwé.

----------------

Sinds gisteren zijn scholen overgeschakeld op code oranje. Het leerplichtonderwijs schakelt over maar alle leerlingen blijven wel 5 dagen per week welkom. Zelfs onder code rood komen alle leerlingen in principe voltijds naar school. Scholen die toch willen inzetten op afstandsonderwijs, kunnen een uitzondering aanvragen via een onderhandelingscomité. Je hoort daarover Pedagogisch directeur Birger Quintyn van het Emmaüs Instituut in Aalter. ****u01

--------------------------

Jelle Tillieu (39), de ondervoorzitter van N-VA Aalter, krijgt een zitje in de nationale partijraad van N-VA. Met een vertegenwoordiger in de partijraad wordt het Meetjesland en zeker ook Aalter vertegenwoordigd in de verschillende organen binnen de N-VA.

------------------------

Oost-Vlaams provinciegouverneur Carina Van Cauter heeft maandagnamiddag overlegd met de burgemeesters van de provincie over de invoering van strengere maatregelen om het coronavirus aan te pakken. De burgemeesters in Oost- Vlaanderen zijn vragende partij voor uniforme en strengere maatregelen voor de hele provincie. Daarbij wordt gedacht aan de invoering van een mondmaskerplicht tussen bepaalde uren en een verbod op alle activiteiten buiten de werkvloer.

----------------

Zondagavond raakte bekend dat de herfstvakantie met 2 dagen verlengd wordt.

Pedagogisch directeur Birger Quintyn van het Emmaüs Instituut heeft begrip voor de beslissing. ******* u02 Deze twee extra dagen zullen voor veel leerlingen en leerkrachten extra dagen zijn om lessen en taken verder voor te bereiden: **** u 02 aldus Pedagogisch directeur Birger Quintyn van het Emmaüs Instituut in Aalter.

-------------------

Op sociale media is een foto opgedoken waarop te zien is dat CD&V voorzitter Joachim Coens en burgemeester van Aalter Pieter De Crem vorige week een etentje hadden in een Brussels hotel. Dat is in strijd met de huidige coronamaatregelen. Enkel gasten die overnachten in een hotel, mogen eten in het hotelrestaurant.

Ook politici moeten zich aan de regels houden en zelfs nog strenger zijn voor zichzelf dan voor anderen. Maar zegt Coens het is ook aan iedereen gegeven om eens een fout te maken.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws