Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 29 oktober 2020

gepost 3 years ago, op donderdag, 29 oktober 2020 door Crew

Aalter sluit vanaf morgen vrijdag terug alle parkings aan de bossen en de natuurdomeinen. In het voorjaar werden de parkings al afgesloten tijdens de lockdown, en daar was veel kritiek op. Maar de gemeente doet het nu opnieuw. Het bestuur van Aalter wil zo vermijden dat er samenscholingen ontstaan op de parkings.

---------------------

Eeklo houdt vijf locaties van de buitenschoolse kinderopvang open, tijdens de volledige duur van de verlengde herfstvakantie.

Ouders moeten een attest van de werkgever voorleggen indien ze opvang willen. Kwetsbare groepen kunnen contact opnemen met de coördinatoren. Er wordt vervolgens gekeken naar mogelijkheden binnen de vertrouwde opvanglocatie.

------------------

Twee ondernemers uit het Meetjesland: Dominique Willems en Tim Tfelt , laten vanaf vandaag op deze 29ste oktober de Sneltestbus door Vlaanderen rijden. Ideaal voor bedrijven om hun personeel te laten testen. Reservatie voor de sneltest kan via de website zegt Dominique Willems: ****

Een sneltest kost €80, een afspraak maken kan via www.sneltestbus.be

-------------------

Het KTA in Brugge wacht niet op de overheid om bijkomende maatregelen te nemen om het aantal coronabesmettingen binnen de schoolmuren te beperken. De school zal leerlingen ook na de herfstvakantie gespreid laten komen. De herfstvakantie duurt tot en met 11 november. Daarna komen de eerste graad elke week naar school, de tweede en derde graad komen afwisselend naar school bij het KTA in Brugge.

--------------

Dominique Willems van zakenkantoor Solvas uit Lievegem en Aalter heeft de sneltest bus op corona georganiseerd. Hiervoor werkt Dominique samen met Tim Tfelt van Weidel Tours in Sleidinge. De corona-test op de sneltest bus worden uitgevoerd door medisch personeel, horen we van Dominque Willems ***** Van Dominque Willems vernemen we ook dat de sneltest op Corona betaalbaar is: ****

Alle info verneem je via www.sneltestbus.be

-------------

Het woonzorgcentrum Warmhof in Maldegem wordt ook getroffen door corona. Drie medewerkers en vijf bewoners zijn positief.

Woonzorgcentrum Warmhof telt 124 bewoners en maakt deel uit van het Zorgbedrijf Meetjesland. Daar zijn vooral de rusthuizen in Evergem zwaar getroffen, maar ook in Maldegem is corona kunnen binnenglippen in het rusthuis.

-----------------

Er komt een nieuwe verkaveling met 42 bouwloten, tussen de Sparhoekdreef, Leegweg en het Poststraatje in Maria-Aalter.

In die hoek tussen de drie straten ligt een nog niet-ontwikkeld binnengebied, dat nu door een projectontwikkelaar aangesneden zal worden.

Groen Aalter is niet opgezet met de plannen.

--------------------

Op de expressweg in Brugge net voorbij de afslag van de Oostendse Steenweg is gisteren rond 18.30 uur een spectaculair ongeval gebeurd. Een Nederlandse vrachtwagen die in de richting van de E40 reed, week om onbekende reden af van de rijbaan en kwam in de middenberm terecht. Daarbij werd een 50-tal meter vangrail vernield, werd een grote boom ontworteld en sneuvelden heel wat struiken.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws