Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 29 oktober 2020

gepost 3 years ago, op donderdag, 29 oktober 2020 door Crew

Aalter moet voor de tweede dag op rij een kleuterafdeling van een kinderopvang sluiten. Na Aalter-Brug woensdag, moet nu ook de kleuterafdeling van de buitenschoolse kinderopvang in Ursel dicht. Een begeleidster die maandag nog de voor- en naschoolse opvang verzorgde, testte gisteren positief. De kinderen van de lagere school die ingeschreven waren, kunnen wel nog terecht in de buitenschoolse kinderopvang.

------------------

In 2018 kwamen er heel wat vragen naar boven toen Aalter bekend maakte te willen fuseren met Knesselare. Voor- en tegenstanders kropen in de pen, burgers en verenigingen lieten van zich horen. Sp.a Oost-Vlaanderen organiseert twee jaar na deze fusie “De grote fusiebevraging” dat horen we van de voorzitser sp.a Aalter: Ine Depaepe *********** u1 De enquête vind je terug via de facebookpagina van SP.a Oost-Vlaanderen.

--------------------

Wegens te veel zieke leerkrachten zijn vier scholen in Eeklo ertoe gedwongen om gisteren al te sluiten, en de herfstvakantie vroeger te starten.

Het gaat om de basisscholen de Tandem, Het Droomschip en ook de secundaire afdeling van het Atheneum in Eeklo. Sommigen leerkrachten zijn ziek, en anderen moeten thuis in quarantaine blijven. In het Kiempunt Eeklo sluit de school vandaag. Ook daar zijn er nu te weinig leerkrachten om nog op een verantwoorde manier les te geven.

----------------------

Acres of Hope afdeling Aalter was onlangs in Liberia. De organisatie steunt kansarme jongeren. Kris Lambrecht uit Lotenhulle gaat zelf naar Liberia om toe te zien of de fondsen goed besteed worden. We vroegen aan Kris hoe de coronotoestand in Liberia is: **** u3 Ten voordele van Liberia verkoopt Kris Lambrecht wijn en cava, deze kan je bestellen via [email protected]

-----------------------

Enkele Meetjeslandse huisartsen zijn niet opgezet met het initiatief van de Sneltestbus. Dominique Willems één van de mensen achter de Sneltestbus snapt de kritiek niet en staat achter het testen: ***** u4 Door de grote vraag naar de sneltestbus komt er wellicht volgende week al een tweede Sneltestbus.

------------------------------

De wekelijkse donderdagmarkt van Eeklo stond gisteren terug op de vertrouwde locatie. De kramen staan wel nog verder uit elkaar. De voorbije weken werd de wekelijkse markt in Eeklo gehouden in de Boelare en de August Van Ackerstraat. Vanaf nu staan de kramen terug op de Markt, het ceremonieplein, de ventweg van de N9 en in de Boelare in Eeklo.

----------------

Sp.a Aalter wil graag weten hoe men de fusie tussen Aalter en Knesselare heeft ervaren. Er is via de facebookpagina van SP.a Oost-Vlaanderen een enquête aangemaakt. Waarom deze enquete er is horen we van de voorzitter van sp.a Aalter: Ine Depaepe: **** u2 Wat er allemaal verandert is door de fusie tussen Aalter en Knesselare somt Ine Depaepe op: **** Aldus Ine Depaepe voorzitster voor SP.a in Aalter.

----------------------

Er komt dit jaar geen grote intocht van Sinterklaas in Aalter. Zoveel mensen van verschillende generaties samenbrengen op één locatie is gezien de huidige corona-opstoot niet wenselijk. Door de alarmerende coronacijfers is nu ook besloten om het Sinttheater, dat zou plaatsvinden in het auditorium van het gemeentehuis, een jaartje op te schuiven.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws