Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 2 november 2020

gepost 4 weeks ago, op zondag, 1 november 2020 door Crew

De 180 huisartsen uit het Meetjesland ondernemen stappen om de Sneltestbus tegen te houden. In die bus kan je een sneltest ondergaan en weet je na 20 minuten of je coronapositief bent of niet. Ideaal voor bedrijven, volgens de initiatiefnemers uit Lievegem en Sleidinge. De huisartsen uit het Meetjesland schakelen nu het Agentschap Zorg en Gezondheid in om de Sneltestbus te laten stoppen.

----------------------

Het ministerieel besluit met de nieuwe coronamaatregelen is gepubliceerd. In het besluit staat opgesomd welke winkels mogen openblijven. Het gaat, zoals gezegd, om winkels die in hoofdzaak essentiële goederen aanbieden. Kledingwinkels komen in die lijst niet voor. Gisteren waren de kledingwinkels voor het laatst open. Winkelverantwoordelijke voor JBC Meetjesland Tony Vanwijnsberghe: ***** u1

Je hoorde Tony Vanwijnsberghe winkelverantwoordelijk van de JBC in het Meetjesland over de laatste dag dat de winkel open was voor de lockdown.

-----------------

De officiële lijst met essentiële winkels die mogen openblijven tijdens de lockdown, is veel ruimer dan afgelopen voorjaar. Onder andere boekenwinkels, bloemenwinkels, doe-het-zelfzaken en stoffenwinkels hoeven niet te sluiten. Bij May Flowers langs de Tieltsesteenweg in Aalter horen we dat een bloemetje kopen er corona-safe kan verlopen: ****

----------------------------------

De Balgerhoekebrug op de grens van Eeklo en Adegem bij Maldegem, moet vanaf morgen 3 november vier dagen dicht voor het verkeer. Een aannemer voert in opdracht van De Vlaamse Waterweg herstellingswerken uit aan de brug. Alle gemotoriseerd verkeer moet omrijden via de N9. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van het naastgelegen dienstbrugje.

------------------

Eeklo voert nu al strenge coronamaatregelen in en verbiedt alle activiteiten op zijn grondgebied nu al tot 31 januari 2021. Dat betekent dus ook dat verenigingen geen nieuwjaarsdrink mogen organiseren.

De regel is streng, maar het is meteen ook wel heel duidelijk”, legt burgemeester Luc Van de Velde (SMS) uit.

-------------------

Oud-schepen Frans Speeckaert uit Knesselare is vrijdag plots overleden, thuis op zijn appartement in Aalter. Hij werd 75 jaar.

Frans Speeckaert was schepen in Knesselare, nog voor de fusie met Aalter. Op zijn zeventigste gaf hij de fakkel door aan de jonge generatie. Hij was ook gekend als zelfstandig aannemer in houtconstructies.

-----------------

Minister van Middenstand, David Clarinval (MR) heeft een lijst gepubliceerd van winkels die tijdens de verstrengde lockdown open mogen blijven. Planten- en bloemenwinkels mogen in tegenstelling tot de eerste lockdown wel open blijven, net als de doe-het-zelfzaken die vooral gereedschap en bouwmaterialen verkopen. Bij Bloemboetiek Umbra in Tielt denken ze dat veel mensen terug bloemen zullen laten leveren bij mensen thuis: **** u3 Hannelore hoorde van Bloemenzaak Umbra uit de Stationstraat in Tielt.

----------------------

Door een coronabesmetting moeten 81 buitenlandse bouwvakkers in quarantaine in het voormalig hotel Capitole in Aalter. Het hotel in de Stationsstraat in Aalter is al een tijd dicht, maar is nu de verblijfplaats voor 81 buitenlandse bouwvakkers die in de regio aan het werk zijn. Het gaat om Europeanen, vooral om Portugezen en Polen. Eén van hen is positief getest op corona. Om geen risico te nemen moeten de bouwvakkers nu tien dagen in quarantaine in het oude hotel.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws